vrh dno
1340107308-00.jpg Domaće

Dubioza kolektiv kao bend iznenađenja

19.06.2012.

Ime benda iznenađenja koji će nastupiti prvog dana ovogodišnjeg Guarana Belgrade Calling festivala čuvano je u tajnosti do sada. Nekoliko dana pred sam početak festivala objavljeno je da će to biti bend Dubioza kolektiv.

U sredu 27. juna nakon što beogradski bend S.A.R.S. i hip-hop atrakcija Pablik Enemi (Public Enemy) otvore festival, publiku na beogradskom Ušću zabavljaće poznati crossover bend Dubioza kolektiv. Oni dolaze iz Bosne i Hericegovine a popularnost su stekli kako politički angažovanim tekstovima tako i muzikom koja predstavlja mešavinu roka, hip-hopa, regea i daba. Publika u Srbiji imala je priliku da ih čuje ranijih godina na festivalima u Novom Sadu i Beogradu, a dobitnici su MTV Best Adria Act nagrade za 2012.

Članovi Dubioza kolektiva potvrdili su učešće na Guarana Belgrade Calling festivalu šaljivom video porukomu kojoj kažu:„Nalazimo se na visinskim pripremama u Holandiji, gdje se tim Dubioze kolektiv priprema za prijateljske utakmice koje bi trebalo da se dese 27. juna u Beogradu, na Ušću, sa S.A.R.S-om, Example, Jessie J i Orbital“. Poruku su putem video snimka poslali iz holandskog grada Tilburga i na sebi svojstven način, u fudbalskim dresovima, dodali: „Utakmica je važna, utakmica je teška, stari smo, netalentovani, manje nas je... moramo ih taktikom pobjediti“. U video poruci se jasno vidi i pomenuta „taktika“ iscrtana na pesku.

Da podsetimo, na bini na kojoj će od 27. do 29 juna dana nastupati Ozi Ozborn (Ozzy Osbourne), Fejt no Mor (Faith No More), Kalt (The Cult), Džesi Džej (Jessie J) i mnoge druge zvezde, u subotu 30. juna nastupiće domaći bendovi (Darkwood Dub, Kanda Kodža i Nebojša, Block Out, Svi na pod, Bjesovi, Eva Braun, Goribor, Straight Mickey and the Boys i Sharks Snakes and Planes). Ulaznice za Guarana Belgrade Calling direktno se prodaju širom Srbije i regiona, te širom sveta putem sajtova www.tickets.rs, www.eventim.rs i www.gigstix.com. Cene jednodnevnih ulaznica se kreću od 3.490 do 4.500 dinara, dok dvodnevne i trodnevne ulaznice kostaju 5.990 odnosno 7.990 dinara.
 

Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.
Komentarisanje zatvoreno.