vrh dno
1277391909-00.jpg Domaće

Sutra počinje "Belgrade 24h race"

24.06.2010.

U periodu od 25.06.2010. do 27.06.2010. održaće se "Belgrade 24h race" prva međunarodna trka za gt automobile po ugledu na svetske trke poput La Manse 24h, Ninberga 24h...

Tokom tri dana trajanja manifestacije posetioci će imati priliku da, na potpuno novoj stazi u blizini Hotela "Jugoslavija", premijerno vide luksuzne automobile čija vrednost prelazi pola miliona eura.

Na ovogodišnjoj trci se očekuje veći broj stranih vozača, koji će zajedno sa našim vozačima po prvi put nastupiti na novoj stazi. Legende Srpskog auto sporta (Pavle Komnenović, Andrej Kulundžić i drugi..) pripremili su svoje automobile za ozbiljnu borbu sa veoma brzim stranim timovima. Gledaocima će biti veoma interesantno da vide borbu najbržih GT automobila kao što su Audi R8, Lamborghini Gallardo, Apollo Gumpert, protiv daleko slabijih Superproduction automobila i nekoliko Renoa Klio.

Na konferenciji za novinare održanoj u Grand Casinu 16. juna, organizator manifestacije i predsednik Sportskog Auto Karting Saveza Srbije, Mika Đelmaš, naglasio je da trka ima za cilj promociju, ne samo sporta, već i Beograda kao atraktivne turističke destinacije, tako da je trka, posto ima samo promotivni karakter, skraćena sa 24h na 4h što je dovoljno po mišljenju funkcionera FIA za promovisanje i akreditovanje staze i organizacije za neka veća takmičenja u sledećoj sezoni. Takođe je dodao da je, što se bezbednosti same trke tiče, urađen elaborat na 40 kucanih strana uz sugestije Svetske Federacije FIA, pa će publika tako biti obezbeđena zaštitnom ogradom u visini od 2 metra, dužine 4 km, a bankine će biti postavljene duž cele staze.

Kulturno-zabavni program je predviđen tokom sva tri dana održavanja Belgrade 24h race-a. Učesnici programa su Beer fest, Exit, Speedologija, čiji će štandovi pružiti posetiocima najrazličitije sadržaje zabavno informativnog karaktera. Šator Speedologije (25,26,27 jun) će na zabavno edukativan nacin spojiti brzinu i ekologiju i to putem  turnira na drive simulatorima. Na turniru učestvovaće brojne poznate ličnosti koje će takođe svojim prisustvom pružiti podršku akciji.                               

                                                           
Program Belgrade 24h race-a:

25. jun od 17 pm

Izlozba trkačkih automobila, Exit party, Race taxi, Speedologija (poznate ličnosti se takmice na drive simulatorima), Beer fest

26.jun

• Od 10 am             -Trening

• Od 12 pm             -Šampionat Srbije

• Od 18 pm             -Kvalifikacije

• Od 19:30 pm        -Beer fest, Exit party, Speedologija

27.jun

• Od 11 am             - Superturizmo, počasna vožnja - otvaranje trke

• U 12:30 pm          -Start trke 500km

• Od 19pm              -Beer fest , Exit party, Speedologija
                              
 

Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.
Komentarisanje zatvoreno.