vrh dno
1351269375-00.jpg Domaće

Uspešno prvo veče Beogradskog Jazz festivala

26.10.2012.

Sinoćnim koncertom benda Darkwood Dub u beogradskom Sava centru otvoren je 28. Beogradski Jazz Festival. Darkwood dub je nastupio sa specijalnom gošćom, Biserom Veletanlić.

Nakon Darkwood duba nastupili su Miles Smiles na čelu sa Valasom Runijem na trubi, Lerijem Korijelom na gitari, i Omarom Hakimom kao vođom ritam sekcije. Runi je beogradskoj publici pokazao sve čemu ga je naučio njegov mentor, sam Majls Dejvis, ali u njegovom sviranju mogao se čuti ogroman uticaj Klarka Terija i Dizija Gilespija. Miles Smiles su svirali pesme iz druge stvaralačke epohe Majlsa Dejvisa koja bila prepletena fuziom roka, hard bapa, pa čak i pop zvuka. Publika je bila oduševljena odličnom svirkom, te je ova sjajna šestorka izašla na bis i time okončala svoj nastup na otvaranju ovogodišnjeg Beogradskog Jazz festivala.

Festival se nastavlja, a drugog dan zvezde večceri su saksofonista Džo Lovano koji se u svetu džeza afirmisao svirajući sa legendarnim Vudijem Hermanom, kao i u sastavu Mela Luisa. Lovano će nastupiti sa Dejv Daglasom na trubi.

Autor: Nikola Marić

Foto: Aleksandar Zec

Komentari
maricano - 27.10.2012. 18:56 h
gost_Coldiest - 29.10.2012. 10:46 h
Ne, festival je otvorio gospodin Miša Blam, a onda su usledili nastupi. Hvala.
=>
maricano - 21.11.2012. 02:59 h
Mislio sam na zvanicne izvodjace.Misa Blam otvara svaki domaci festival.
Hvala Koldiju
Komentarisanje zatvoreno.