vrh dno
1349363277-00.jpg Domaće

Deseti Zagrebački Film Festival

05.10.2012.

U zagrebačka kina, ponovno stižu filmovi za onu publiku koja želi nešto drugačije od nepretencioznih hollywoodskih blockbustera. Od 14. do 21. listopada takva će publika moći uživati u filmovima režijskih debitanata i debitantica iz cijelog svijeta, koji će sudjelovati na desetom po redu Zagrebačkom filmskom festivalu.

Filmovi će biti prikazani u Kinima Europa, Tuškanac, Grič i Dokukino KIC, te u Zagrebačkom plesnom centru i Muzeju Suvremene umjetnosti.

Na festivalu će se prikazivati dugometražni i kratkometražni igrani filmovi, te dokumentarni filmovi. Najbolji filmovi u svakoj od kategorija dobit će nagradu  Zlatna kolica, koju će dodjeljiti žiri sačinjen od etabliranih redatelja i prošlogodišnjih nagrađenih sudionika. Naročitu pažnju mogao bi privući film „Klip“ redateljice Maje Miloš iz susjedne nam Srbije, u kojem seksi debitantica Izidora Simijonović glumi tinejdžerku Jasnu koja u zabačenom srpskom selu eksperimentira s divljim seksom i drogama, čime se daje slika dekadentne bezizlaznosti balkanske provincije.

Autor: V.D.

Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.
Komentarisanje zatvoreno.