vrh dno
1347389169-00.jpg Domaće

Festival kućne muzike u Novom Sadu

11.09.2012.

Festival kućne muzike „Čudovišta izlaze noću“ gostuje u Novom Sadu u CK13 u subotu 15. septembra.

Na festivalu će se predstaviti serija lo-fi autora i bendova različitih senzibiliteta koji muziku stvaraju u kućnim uslovima neopterećeni zahtevima visoke produkcije. O festivalu, organizatori kažu:

"Ogoljena, bez suvišnih aranžmana, neopterećena raskošnom produkcijom, lo-fi muzika izbacuje jasnije na videlo ono o čemu je reč o muzici – pesmu i emociju, neposrednije predstavljajući ono što autor ima u glavi. Time se pokazuje da je bez velikog budžeta moguće praviti muziku koja će naći svoju publiku putem jednostavnosti, iskrenosti, spontanosti. Ovakav pristup otvara dosta mesta za improvizaciju i bolji kontakt sa publikom. Kao što je pre desetak godina Festival jeftinog filma, doneo nešto što podstiče na kreativnost, i što je dostupno i različito, tako i sada, muzički lo-fi festival na sličan način tretira pristup svom mediju.


Daleko od amaterizma, svi učesnici ovog događaja su ljudi koji se već dugi niz godina bave muzikom, profesionalno, ili u bendovima, pozorištu i horovima. Neki od njih su kantautori koji nastupaju za klavirom ili gitarom, drugi koriste više elektroniku, treći, na primer, koriste matricu i električne gitare. Žanrovski, ovi autori se kreću od čistih pop pesama, preko neobičnog, teatralnog hip-hopa, neobične interpretacije različitih folk nasleđa, do elektronike, gitarske rok muzike i nojz zvuka.


Scena, ili grupa autora o kojoj je reč nisu nikakav kolektiv, već im je zajedničko da su otkrili da mogu lako da organizuju zajedničke koncerte zbog sličnog načina rada. Tako da ovde nije reč o nekoj novoj samoproglašenoj sceni, već o živim projektima koji su se susreli na jednoj tački u svom razvoju. Većina izvođača je već imala prilike da se vidi uživo na manifestaciji Pesničenje, ali ovo je prilika da se svi oni vide zajedno i čuju na dužim nastupima.
"

Svi zainteresovani novosađani se za učešće mogu prijaviti na mejl ozren@ck13.org sa sledećim informacijama: ime izvođača/čice, snimak muzike i tehnički zahtevi za nastup.

Festival počinje u 21h.

Autor: A.D.

Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.
Komentarisanje zatvoreno.