vrh dno

Korporacija H

Beleške iz multiverzuma

Priče koje prate život ljudi, njihove običaje i legende u jednom od paralelnih univerzuma, u takozvanom nultom univerzumu. Ovaj univerzum pokreće sve ostale univerzume i ima potpunu kontrolu nad njima. Sa namerom da što više otkrijemo o njemu, ponekad ćemo posećivati i druge paralelne univerzume. Trenutak uključenja u ovaj nulti univerzum jeste zapravo trenutak u kome se pripremaju brojni nemiri kako bi se preuzela kontrola nad Korporacijom H, odnosno kako bi se njoj preoteli klijenti. Pratićemo sve ovo kroz priče običnih ljudi, radnika i klijenata ove korporacije.

O autoru:

Darko Dimitrijević - David Darko

Darko Dimitrijević a.k.a. David Darko, bavi se pisanjem Sci-Fi priča poslednjih 7-8 godina, dosta intezivnije i javno od 2009. godine kada počinje da piše na City Magazine portalu, a zatim otvara i sopstveni blog Pocket Stories. Jedna od priča pod naslovom Déjà vu, objavljena je u Politikinom Zabavniku krajem 2009. godine. Neke od priča na blogu pripadaju kratkim serijama. Ima tu nedovršenih priča i serijala, uglavnom zbog nedostatka inspiracije. Možda jednog dana bude dovoljno građe za jednu zbirku kratkih priča ili roman. Tokom 2010. David Darko dobija ideju da pokrene online magazin, Frenzy Spark. Nakon dužih priprema, u dogovoru i saradnji sa prijateljima blogerima, kreće rad na ovom magazinu. Prvi broj je izašao krajem januara 2011. Magazin se bavi pop kulturom i nudi čitaocu obilje informacija iz sveta filma, beletristike, muzike i mode, a u narednim brojevima očekuju se i neki novi segmenti i rubrike. Autor se trudi da svakog dana nauči nešto novo. Pored pisanja, bavi se i grafičkim dizajnom, koji još uvek usavršava i smatra da se sve može naučiti jer je internet riznica prepuna besplatnog znanja.

Više o autoru...
Poslednje epizode:
Kejli Benks

Kejli Benks

Uzmi značku i budi dobar detektiv!

20.10.2011.

Kejli je zanemela pre prizorom. Znala je da nešto nije u redu. Pretpostavila je da tu mogu biti samo dva rešenja. Ili ona ima žestoke halucinacije, iz njoj nepoznatog razloga ili u njenoj kuhinji, za stolom na kome obično pije kafu i čita novine, sedi veoma čudan entitet, sa bizarnim smislom za nepoštovanje tuđe privatnosti. Kejli je pucnula prstima, zatvorila oči, ali tuđin je i dalje sedeo mirno u iščekivanju da ona završi sa predstavom.


Poslednji susret

Poslednji susret

Nova pravila

21.09.2011.

Dok ovo budeš čitao, znaj da sam ja zauvek napustio ovaj univerzum i da se više neću vraćati.Predugo sam boravio ovde, a potpuno sam zapostavio svoju porodicu. Otišao sam na Poslednji susret. Želim da znaš da to nisam uradio namerno i znam da će se sasvim sigurno desiti u trenutku kada vam budem bio najpotrebniji.


Vertigo

Vertigo

Razmažena dečurlija u noćnom provodu

24.07.2011.

U tom poslednjem deliću sekunde, dok je Mekteleb još uvek bio u njemu, jedan vešto planirani impuls se provuče kičmenom moždinom onog mladića, dođe do leve ruke, ciljajući na šaku, čiji se palac opruži opuštajući okidač eksploziva. To je trenutak koji svi Undurgoti najviše vole. Čisto ubrizgavanje životne energije.


Dezmond O’Rajli

Dezmond O’Rajli

Nepoštovanje ugovora nosi sa sobom veliku cenu.

08.07.2011.

Spustila je torbicu na svoj radni sto, odmakla stolicu, sela i uključila stonu lampu. Otvorila je neke fioke, kako bi pogledala ima li čega u njima. Većina je bila prazna, a u jednoj je bilo nekoliko zapakovanih svežnjeva formulara, koji su se koristili pri sklapanju ugovora.


Fino neko društvo

Fino neko društvo

„Zovite me Endži.“

24.06.2011.

Idemo do Vaše kancelarije gde ćete raditi zajedno sa Vašim mentorom, g-dinom Klejtonom Sparksom. Kao što već znate, pravilo naše korporacije jeste da svaki početnik ima mentora uz sebe. Bar dve godine, ako ne i više.