vrh dno

The Last Picture Show

Inspirativna vožnja kroz celuloidnu džunglu

S obzirom da su bioskopi klinički mrtvi, što zbog vremena u kojem živimo, što zbog loše distributerske politike domaćih "mogula", Trablmejker želi da pomogne daunloud generaciji da izabere nešto što je drugačije. Ubrzo će svi shvatiti da je film sloboda i dionizijsko slavlje.

O autoru:

Đorđe Kalijadis - Đorđe Kalijadis

Rođen u Brusu 1976.godine. Završio Pravni fakultet u Beogradu, gde danas živi i radi. Voli da gleda filmove i da zapiše nešto o njima. Veruje Kitu Ričardsu, Selindžeru i Klintu Istvudu. Voli dobru kapljicu, kafane i gurmanluke svake vrste. Ne veruje da nešto mora biti dosadno, da bi predstavljalo pravu umetnost.

Više o autoru...
Poslednje epizode:
Career Girls

Career Girls

Mike Leigh (1997)

28.01.2013.

Majk Li je vrhunski dočarao epohu sivila propraćenu pesmama grupe The Cure i tadašnjom modom kojom je odenuo glavne likove.


Smrt čoveka na Balkanu

Smrt čoveka na Balkanu

Miroslav Momčilović (2012)

25.11.2012.

Film očigledno predstavlja studiju karaktera i mentaliteta (film ogledalo), ali to ne radi podilazeći masi, niti to radi s prezirom čoveka koji po svaku cenu beži od balkanskog gena.


Fani i Aleksandar

Fani i Aleksandar

Ingmar Bergman (1982)

21.10.2012.

„Fani i Aleksandar“ je veliki, uzbudljiv i ambiciozan film, u kojem ima dosta višeslojnih likova od kojih bi svako mogao biti glavni protagonista u nekoj drugoj/svojoj priči.


Young Adult

Young Adult

Jason Reitman (2011)

23.09.2012.

Međutim, lepota i seksipil kojim Charlize Theron zrači, kao i njena fantastična gluma, ostaviće vas sve vreme kraj vašeg monitora ili tv ekrana uz ovaj mali, pomalo pretenciozan, ali ipak zanimljiv film, koji bi po mišljenju mnogih iz mog okruženja mnogo bolje funkcionisao kao knjiga.


8½

Federiko Felini (1963)

03.09.2012.

Ovakvi filmovi me s vremena na vreme podsete kako izgleda pravo umetničko delo.