vrh dno

Let There Be Rock

Tribjut muzici na struju

Električna gitara i bubanj su stvari bez kojih je apsolutno nemoguće zamisliti rock'n'roll. Neki od ovih instrumenata su jedinstveni, a neki su proizvedeni u serijama od po nekoliko stotina hiljada primeraka. Neki se muzičari prema njima odnose sa toliko poštovanja i pažnje koliko drugi ljudi posvećuju samo svojoj deci, dok drugima služe kao potrošni materijal koji na svojim nastupima razvaljuju, razbijaju i spaljuju. U svakom slučaju, gitara i bubanj su odavno prerasli status pukog muzičkog instrumenta i postali jedan od najsnažnijih i najupečatljivijih simbola XX veka.

O autoru:

Mladen J - nishizawa

Trenutno nije upisana

Više o autoru...
Poslednje epizode:
Music Man StingRay

Music Man StingRay

Slap bass

29.10.2011.

Od samog pojavljivanja StingRay je postao omiljeni instrument među brojnim funk basistima koji su oduševljavali zvukom koji proizvodi kada se svira slap-tehnikom, kao što su Luis Džonson, Bernard Edvards i Flea.


The Twang Machine

The Twang Machine

Originator

22.10.2011.

Postoji priča da je Didli odlučio da napravi ovu gitaru nakon što se na jednom koncertu, dok je skakao po stejdžu, udario gitarom koju je tada svirao, Gibsonovim modelom L5, u testise. Tada je rešio da napravi za sebe gitaru koja će mu omogućiti veću slobodu pokreta na sceni.


F4

F4

Born to rock

24.09.2011.

Budući da je svaki komad drveta drugačiji – i svaka gitara napravljena od drveta ima drugačiji zvuk. Međutim, gitare napravljene od metala sve zvuče identično, a njihov zvuk je čistiji i jasniji.


Gibson Robot

Gibson Robot

Samoštimujuća gitara

17.09.2011.

Robot gitara nije doživela neku veću popularnost, možda i zbog činjenice da bi upotreba ovakve gitare na izvestan način sugerisala da gitarista koji je svira ne ume sam ni da se naštimuje.


Gittler

Gittler

Krajnji minimalizam

10.09.2011.

Sve što je od gitare ostalo su bili pragovi usađeni direktno u čeličnu šipku, i žice razapete preko njih. Zbog toga ona izgledom podseća više na TV antenu nego na gitaru.