vrh dno

Neki taj Jazz

Potraga za velikim zlim zvukom

Jazz je svakako najkompleksnija muzička pojava na planeti. I najfluidnija, ne postoji niko ko ga apsolutno poznaje ili razume, čak i najveći geniji jazz-a su ceo život provodili ili provode u večitim preispitivanjima i pokušajima da spoznaju i razumeju tu, tako beskonačnu, muziku. Pokušavamo da otkrijemo šta je zapravo ta 'najveća kulturna tekovina XX veka', kako je nastala, u kakvim sve oblicima i bezoblicima postoji, kome se obraća, kuda ide, da li je toliki konsenzus poštovanja prema njoj iskren, da li je opravdan, i ako jeste, zašto?

O autoru:

Aleksandar Jevtić - Kvazimodel

Trenutno nije upisana

Više o autoru...
Poslednje epizode:
Trevor Dunn's Trio Convulsant

Trevor Dunn's Trio Convulsant

Jazz protiv predrasuda

19.06.2009.

Uspevajući da ostane obema nogama ukopan u rasnoj, čak klasičnoj jazz formi, Sister Phantom Owl Fish nas u odnosu na prvi album Debutantes and Centipedes vodi još dublje u noise, još šire u hard rock i još više u psihodeliju, kao eksperiment neograničenog povećavanja količine zvučnog sadržaja koji troje muzičara mogu da smeste u neko dato vreme.


Punk Jazz - Intro

Punk Jazz - Intro

NY jazz podzemlje

29.05.2009.

Sve je jako zagužvano i nekako nejasno, da li to valja ili ne valja, ali u datom trenutku na datom mestu je više nego neophodno, i više nego prija. Kao hamburger sa kioska, otprilike.


Free

Free

Jazz kao izraz stvaralačke slobode

14.05.2009.

Još jedna bitna stvar, free jazz je došao kao kec na jedanaest beat generaciji koja je propagirala i živela sve zamislive i nezamislive slobode. Zapravo, nisam siguran da jedno uopšte može da se odvoji od drugog.