vrh dno

Fight Club

Borilačke veštine, borilački sportovi i slično...

Još je grčki filozof Heraklit Mračni kao osnovu svega što nas okružuje uzeo vatru, koja je u njegovoj filozofiji metafora za borbu. Zaista, čitav svet u kojem živimo je u konstantnoj borbi – borbi elemenata, stihija, vrsta i polova. Takođe, čitav život svakog pojedinog čoveka nije ništa drugo do – borba. Borba za opstanak, borba za potomstvo, borba za položaj u društvu. Slobodno se može reći da čovek koji se ne bori – ni ne živi...

O autoru:

Mladen J - nishizawa

Trenutno nije upisana

Više o autoru...
Poslednje epizode:
Brazilski džudžitsu

Brazilski džudžitsu

Prvi deo - Zaveštanje Grejsijevih

19.04.2009.

Najupečatljivija izmena koju su Grejsijevi napravili je bio akcenat koji su bacili na rad u parteru. Prema nekim nepotvrđenim pričama, ovo je bio rezultat toga što Maeda i Grejsijevi, dok su trenirali, nisu imali tatamije u sali, pa su zbog toga izbegavali bacanja.


Haragei

Haragei

Veština predviđanja opasnosti

14.04.2009.

U jednom trenutku majstor bez najave zamahuje katanom da poseče kandidata, a ovaj samo na osnovu svog harageija mora da oseti u kojem će se trenutku desiti napad kako bi se na vreme sklonio.


Šuriken

Šuriken

Skrivena oštrica

06.04.2009.

Uprkos tome što se u filmovima ili stripovima šuriken prikazuje kao jedno od glavnih oružja koje koriste nindže, šuriken je zapravo bio sekundarno, sporedno oružje, čija je svrha bila da zbuni protinika ili da mu skrene pažnju da bi se dobila taktička prednost u dvoboju.


Fedor Emilianenko

Fedor Emilianenko

Poslednji Car

21.03.2009.

Emilianenko je poznat po tome da borbe rešava veoma brzo – većinu završava već u prvoj rundi, a na šampionatima u sambou retko koja njegova borba traje preko dvadesetak sekundi.


Iaido

Iaido

Put prisustva duha

14.03.2009.

Iaido nije samo sport – zapravo, iaido je metod psihofizičkog usavršavanja i postizanja jedinstva tela i duha. Budući da je po svojoj prirodi prilično ezoteričan, jedno vreme se smatralo da samo Japanci zaista mogu da shvate njegovu prirodu.