vrh dno
Third I i Bolest Evropa - Wired Presek stanja

Third I i Bolest Evropa - Wired

noise/industrial kolaboracja

01.12.2011.
Kako bi izgledalo kada bi neko ideju Džordža Orvela, misli i dela Trevora Reznika i posao Sema Lovrija smestio u okviru Black Mesa korporacije?

Priznajem da dovoljno ne poznajem industrijal pravac tako da je moje iskustvo sa ovim dvadesetominutnim miksom potpuno čisto i oslobođeno bliko kakvih predznanja koja često mogu biti i ograničavajući faktor.

Kako saradnja Third I i Bolest Evropa predstavlja avantgardni oblik noise/industrial pravca (koji kao što rekog ne poznajem) ja sam zapravo našao u nebranom grožđu, a u tom grožđu ima dosta gvožđa.
Miks predstavlja tešku kombinaciju repetitivnih škriputavih zvukova fabričkih mašina sa do neprepoznvanja distorziranim ljudskim glasovima i sve to ujednoh nadrealno-futurističkoj atmosferi.
Pokušaću ovih 20 minuta da stavim u jednu sintagmu:
Kako bi izgledalo kada bi neko ideju Džordža Orvela, misli i dela Trevora Reznika i posao Sema Lovrija smestio u okviru Black Mesa korporacije?
Ukoliko ste čitali „1984.“, gledali filmove Mašinista i Brazil, i makar jednom igrali igricu Half-Life znaćete na šta tačno mislim.
Ukoliko niste, svakako možete poslušati ovaj miks i proveriti kakve će emocje kod vas probuditi ovaj srpsko-bosanski projekat.

Miks možete skinuti klikom ovde.

Autor: Joshibeast

Pogledaj još...
 • 2644-00.jpg

  Orkestar Gradovi utočišta

  16.06.2013.
  „Gradovi utočišta“ nas preko devet numera poetičnog naziva provlači kroz snoliki lavirint u kome muzika uvek deluje kao da dolazi ...
 • 2608-00.jpg

  Art Diler – EP Pasje godine

  05.05.2013.
  Onda sam, čitajući podatke o njima, shvatio da njihova imena mnogo više znače u svetu domaće muzike nego što sam ...
 • 2592-00.jpg

  "Cimet" - Consecration

  11.04.2013.
  Posle albuma "Aux" i ".avi" beogradski post-metal-psychedelic-rock-stoner-i su i kao trojka, umesto očekivane petorke sa prethodnog albuma, zapeli i izneli ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.