vrh dno
Sjaj Holivud Bulevara LA Confidential

Sjaj Holivud Bulevara

Hod po prljavim zvezdama

06.04.2013.
I svima gigantski fotoaparati upereni u trotoar, fotkaju zvezde sa imenima svojih holivudskih ljubimaca dok na 5 metara dalje na popodnevnom suncu kunta beskućnik

Kada smo kod Holivud Bulevara, na filmu sve to izgleda sjajno, blještavo, puno savršenih frajera i najbolje pičetine – sisate, guzate, uz ponekog filmsko-muzičkog superstara koji je u prolazu... A zapravo, tek na primeru ove ulice, tj. njenog dela popločanog zvezdama, skapirah koliko fotografije i snimci mogu da se "ušminkaju" do neprepoznatljivosti.

Ali ajde od početka ulice, tj. zvezda po pločniku.

Sisa u izloguPrvo na šta sam danas naišao bio je tip u odelu majmuna iz nekog crtanog filma – pretpostavljam – koji je tako tumarao tražeći koju kintu od prolaznika, a na svakih 20 koraka bi skidao "glavu" da se malo nadiše vazduha, pa opet iz početka... Bio mi bedak da ga fotkam, ne osećam se ludim turistom koji mora da ulovi svaki milimetar Holivuda, a posebno mi je bedak da fotkam beskućnike i prosjake. Dovoljno imaju svoje muke, još im samo ja falim. I koračam, koračam, pa dve Crnkinje, vitke, vidi se malo propale od zdravog života, obučene u neke seksi majice golih stomaka i teksas šortseve. Naravno da sam se okrenuo da im pogledam dupeta. Ništa posebno, ali ipak... greota propustiti.  Ulica je bila čudno prazna, iako nije nikakav praznik,  sve radnje prazne, po pabovima slično... Inače, svi pabovi imaju ogromne ekrane i samo se NBA vrti, uz povremeni upad njihovog fudbala. Onda je krenuo niz tattoo radnji, pa niz radnji sexy odeće... Nije klasičan sex šop, nema rekvizita za razne krevetske zajebancije, nego zaista samo veš. Al su lutkama napumpali sise, bruka. Valjda da ove silikonske lepotice znaju već pogledom u izlog da li im veličina odgovara. A svaka lutka kao prava, da je vodiš kući i upoznaš sa roditeljima! Još da znaju da kuvaju, milina. Eh, da baba ima... bila bi deda.

A baš neki poludeda, na 5 metara dalje, sedi u stolici i svira trubu. Džez. Crni cvikeri, kulturiška obučen, deluje kao da je slep. Koliko videh, napuniše mu šešir dolarima. A koliko videh, vidi i on! kada mu je neka žena spustila zelembać, on uredno podiže cvikere i zahvali joj se. Iznenadila se i ona koliko i ja, ali prođe voz, blam da traži lovu nazad. A da nas prejeba matori dva puta, on uredno odloži trubu dok se zahvaljivao, a muzika i dalje piči! kad, iza njega, i ne baš sakriven, cd plejer! Ozvučenje za medalju, kao da on svira. Scena kao iz filma, ali stara fora, kao šibicarenje, uvek će neko da padne na to. Ali na pamet mi ne bi palo da je folirant i to višestruki. Kapa dole, plus ja sam ovca za šišanje, ali nemam love.

Onda uleteh u metež – turisti koje je doveo bus, i svi stoje pored Spajdermena, Betmena i neka Princeze, i fotkaju se sa njima.  I svima gigantski fotoaparati upereni u trotoar, fotkaju zvezde sa imenima svojih holivudskih ljubimaca dok na 5 metara dalje na popodnevnom suncu kunta beskućnik.

Zvezde holivuda

TV je čudo, kako se sve lepo izglanca i pokaže narodu. A realnost... A da, realnost me je udarila kada ugledah dve plave ribe, suvopičaste ali za svojih 160 cm savršenih tela, ali onih, kako ja to zovem, "fotokopir faca" – plava kosa prćasti nosevi  i iz daljine pravilne crte lica kao bliznakinje, namestile se za fotkanje sa sve "Victoria’s secret" torbicama plastičnim. Onako male, da stanu gaćice samo... njam. Pa nakon fotkanja pogled kako su ispale pa kačenje istih na fejsbuk, da ortakinjama crkne krava. A liče na neke naše gore list, htedoh da im dobacim na srpskom, ali odustah, neka uživaju, što moram uvek da serem i budem partibrejker. 

Saw Los AngelesI dok sam buljio u njih dve, startova me  lik koji mi u šaku ubaci disk sa svojom muzikom. Crnac od 20 godina plafon, kaže da mi potpiše da ga podržim da ga saslušam jer je sjajan muzičar, a onda traži donaciju. E tu je fora, tu bi uvek trebalo samo odmahnuti glavom, nikako stati, jer počinje smaranje, ali jbg, pojedoh govno. I poče klinac priču kako je iz Komptona, kako bi bilo lepo da moja deca imaju disk – samo da mu kažem njihova imena pa da on napiše kome posvećuje. Rekoh mu da sam Nemac, on nastavi dalje da me ubeđuje. A šta da mu kažem za decu, napiši "FROM XY TO HANS, JURGEN UND KLAUS". Da pomisli da sam tri sina poentirao. Da nije toliko gnjavio, dao bih mu 3 dolara i uzeo disk, ali kada reče "man, i gotta pay some bills man..." rekoh my "i  gotta bills too man, good luck".  Okrenu se, odjeba me, nastavih dalje.

A gde dalje? Pređoh ulicu, opet zvezde po pločniku i opet ista priča. I to vam je Holivud Bulevar.
 
Fotografije by Bensedin

 

Pogledaj još...
 • 2611-00.jpg

  Matriks

  11.05.2013.
  Nostalgija samo za ljudima, zgrade su pune uranijuma, I to siromašnog.
 • 2606-00.jpg

  Najbolji kalifornijski punk/ska bend

  03.05.2013.
  Uskoro će nova svirka, tako da se radujem odličnom provodu. I planiram da napravim spisak srpskih ska i punk bendova i ...
 • 2602-00.jpg

  Urbane legende

  27.04.2013.
  Čitajući je, naiđem na gomilu pričica kojih sam se naslušao i u Srbiji, neke čak pre 15 – 20 godina, ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.