vrh dno
Dread Zeppelin Veliki rock 'n' roll cirkus

Dread Zeppelin

Zep + Elvis + Reggae

06.10.2012.
Dread Zeppelin su se svideli publici, a verovali ili ne, i samom Plantu – iako je on čovek kojeg nije tako lako impresionirati, za Dread Zeppelin je imao samo reči hvale.

Dread Zeppelin je bend koji je početkom devedesetih nastao u Americi (a, realno, tako nešto bi teško i moglo negde drugde da nastane). Osnovali su ga bivši članovi benda The Prime Movers, zajedno sa tipom koji je u to vreme radio kao imitator Elvisa u Vegasu, pod umetničkim imenom Elvis Tortelvis.

Dread Zeppelin

 

Svirali su uglavnom šaljive obrade pesama benda Led Zeppelin (mada se tu našla i poneka Elvisova i Marlijeva stvar), i to u rege fazonu, dok su vokali, naravno, bili u stilu Elvisa.

 

Iako je teško zamisliti kako takva kombinacija zvuči dok je ne čujete sopstvenim ušima, i iako je sam taj koncept potpuno sulud, Dread Zeppelin su se svideli publici, a verovali ili ne, i samom Plantu – iako je on čovek kojeg nije tako lako impresionirati, za Dread Zeppelin je imao samo reči hvale, za razliku od Nuclear Assault, za čiju je obradu pesme Good Times, Bad Times jednom prilikom izjavio da je nikada ne bi ni napravio da je znao da će je neko nekada tako odsvirati (zaista ne znam zašto, meni se baš svidela).

Osim toga što su zvučali suludo, na sceni su izgledali još luđe – pored 150 kila teškog Tortelvisa u Vegas-stajl kostimima, koji je bio sam za sebe dovoljna atrakcija, i ostali članovi benda su uspevali da se obuku tako da verujem da je vredelo platiti ulaznicu za svirku samo da ih vidite.

Tokom prvih nekoliko godina karijere, kada je bend bio na vrhuncu popularnosti, uspeli su da izdaju nekoliko albuma i postali svetski poznata atrakcija, a jednu turneju su odradili i sa australijskim mega-zvezdama INXS (ma kako to čudno zvučalo, Hačens i ekipa su ih sami pozvali da im budu predgrupa). Iako su se nekoliko puta raspadali i okupljali, uspeli su da i danas ostanu aktivni, a pre par godina su proslavili i dvadesetogodišnji jubilej. 

Pogledaj još...
 • 2446-00.jpg

  Green Jellÿ

  22.09.2012.
  Umesto da se bakću muziciranjem, njima je bilo mnogo zanimljivije da na sceni razbijaju televizore macolom, da se gađaju sladoledima ...
 • 2344-00.jpg

  Đorđe Marjanović

  22.04.2012.
  Do tada, pevači bi lepo i pristojno stali pred mikrofon u stav mirno i otpevali svoje bez da se pomere ...
 • 2312-00.jpg

  Rockbitch

  10.03.2012.
  Šta ima neobično u tome da na sceni pevačica benda gitaristkinji, dok ova svira solažu, daje ritam. Jezikom.
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.