vrh dno
Poslednji susret Korporacija H

Poslednji susret

Nova pravila

22.09.2011.
Dok ovo budeš čitao, znaj da sam ja zauvek napustio ovaj univerzum i da se više neću vraćati.Predugo sam boravio ovde, a potpuno sam zapostavio svoju porodicu. Otišao sam na Poslednji susret. Želim da znaš da to nisam uradio namerno i znam da će se sasvim sigurno desiti u trenutku kada vam budem bio najpotrebniji.

 

Endži je u međuvremenu gledala potpise na ugovoru O’Rajlija, i bez svake sumnje jedan od potpisa je pripadao njenom mentoru, gospodinu Sparksu.
       „Pošto ste Vi klijent g-dina Sparksa, mislim da bi bilo najbolje da o ovom problemu porazgovarate sa njim. On bi upravo trebalo da naiđe.“, za to vreme, ona je upoređivala delove ugovora sa originalom koji je bio pohranjen u njenom kompjuteru. Čudilo je da je neko u stanju da toliko izmeni ugovor pre odlaska klijenta na posao. Ipak je to kratak vremenski period, ali neko je umeo da iskoristi taj „prozor“ i postavi svoja pravila. Gospodin O’Rajli je sedeo mirno i bez ijedne reči posmatrao devojku koja je sedela pred njim i koja je tvrdila da je to njen prvi radni dan u Korporaciji H.
Neko je pokucao, a zatim se odškrinuše vrata. Bio je to Džef. Pozvao je Endži da izađe napolje. Ona je ustala, uputila uljudan osmeh g-dinu O’Rajliju i izašla.
„Dogodilo se nešto strašno. Naš mentor, g-din Sparks, agent Mejson i još dvojica agenata iz drugog ogranka su nestali.“, rekao je Džef, vidno uznemiren.
„Kako nestali? Šta im se dogodilo?“, pitala je uplašeno Endži.
„Krenuli su u rutinski obilazak gradilišta nove zgrade korporacije. Kao i uvek, tema su bili bezbednosni propusti u izgradnji, a poslednjih dana su se baš nagomilali...“, Džef se prenu. Prilazio im je kurir Korporacije H.
„Ovo je za vas!“, reče kurir, pružajući kovertu Džefu.
„Od koga je...čudno...ovo je od g-dina Sparksa.“, reče Džef.
„Da, on je tu kovertu ostavio kurirskoj službi, sa posebnom napomenom da je isporučimo vama gospodine Džeferson, u trenutku kada on nestane ili ako mu se nešto desi. Potpišite ovde, molim vas.“, reče kurir, pružajući registar i olovku Džefu. Endži je sve ovo nemo posmatrala i shvatila je da se neke stvari odvijaju suviše brzo. Nije očekivala da će njen mentor nestati baš prvog dana. Kurir se nakon završenog protokola okrenu i ode.
„Uđimo unutra! Pismo je zapečaćeno.“, reče Džef.
Gospodin O’Rajli je i dalje sedeo na svom mestu. Džef priđe stolu svog mentora i nožem za papir preseče deo koverte. Izvuče papir na kome je bila rukom ispisana poruka. Čitao je u sebi. A onda se spusti na stolicu g-dina Sparksa. Bio je u šoku.
„I gde je taj vaš agent Sparks?“, reče O’Rajli upitnim pogledom upućenim Endži.
„Šta piše u poruci, Džefe!“
„Poruka datira iz vremena kada sam ja još uvek bio njegov štićenik. Tad mi ništa nije govorio...voleo bih da jeste. Ovde ga više nećemo videti.“. reče Džefi njegovo se lice ispuni užasom.
„Hoćete reći da se on neće pojaviti ovde danas. Odlično, ja ću vas da tužim. Celu vašu korporaciju. Kakav je to način da se sprdate sa vašim klijentima?“
„U čemu je problem, gospodine? Priđite i dajte mi taj Vaš ugovor da pogledam.“, reče Džef.
Endži priđe stolu g-dina Sparksa i uze onu poruku i vrati se svom stolu, polako je iščitavajući. Za to vreme, Džef je razgovarao sa gospodinom O’Rajlijem.
 
„Dragi Džefe,
 
Dok ovo budeš čitao, znaj da sam ja zauvek napustio ovaj univerzum i da se više neću vraćati.Predugo sam boravio ovde, a potpuno sam zapostavio svoju porodicu. Otišao sam na Poslednji susret. Želim da znaš da to nisam uradio namerno i znam da će se sasvim sigurno desiti u trenutku kada vam budem bio najpotrebniji, tebi ili nekom novom štićeniku, ali to je poslednja stvar koju mogu da uradim i spasim bar sebe, u slučaju napada od strane Undurgot klana ili nekog drugod neprijatelja, ukoliko ih imamo.

Ovim dokumentom, imenujem tebe, mog poslednjeg štićenika, koji je do sada uspešno obavljao sve svoje zadatke, u mentora mom novom štićeniku/štićenici, ukoliko ga već budem imao u trenutku mog odlaska. Znam da će te ovo vratiti sa terena u kancelariju, na ono mesto koje nisi toliko voleo tokom obuke. Ovog puta je na tebi veća odgovornost. Moraš najbolje što umeš da izvedeš na put osobu koja je poželela da postane agent naše korporacije. Javi se kadrovskoj službi gde ćeš preuzeti sve instrukcije koje sam ti ostavio tamo.

Mi ćemo se svakako videti opet, ali to zavisi od tebe ako budeš uspeo da me nađeš u nekom od univerzuma, jer čak ni ja ne znam gde će se odigrati Poslednji susret.
 
S poštovanjem,
Klejton Sparks

Endži je pogledala u Džefa i videla je da se razvedrio. I gospodin O’Rajli je bio nasmejan.
„Gospodine O’Rajli, šteta koju ste doživeli na ovom poslu biće otklonjena u kratkom roku, Vi ćete dobiti odštetu, i potrudićemo se da ime Baktalarijan, kao i vlasnik istog imena nestanu. Doviđenja.“

O’Rajli zadovoljan napusti kancelariju, Džef uputi značajan pogled Endži i reče uz smeh:
„To staro kopile, znao sam da će mi ovo prirediti. Ti si slobodna do kraja dana. Sva pitanja koja imaš, ne zaboravi da mi ih postaviš sutra, jer sam u šoku koliko i ti. Dobra stvar je da znamo da se pozvao na Poslednji susret da mu ništa loše nije desilo.“
Endži spusti onu poruku na Džefov sto, uze svoju torbicu i izađe napolje bez reči, jer je bila puna pitanja.

 

 

Autor: David Darko

Pogledaj još...
 • 2196-00.jpg

  Kejli Benks

  20.10.2011.
  Kejli je zanemela pre prizorom. Znala je da nešto nije u redu. Pretpostavila je da tu mogu biti samo dva ...
 • 2139-00.jpg

  Vertigo

  24.07.2011.
  U tom poslednjem deliću sekunde, dok je Mekteleb još uvek bio u njemu, jedan vešto planirani impuls se provuče kičmenom ...
 • 2130-00.jpg

  Dezmond O’Rajli

  08.07.2011.
  Spustila je torbicu na svoj radni sto, odmakla stolicu, sela i uključila stonu lampu. Otvorila je neke fioke, kako ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.