vrh dno
Design Premiers Belgrade Design Week

Design Premiers

Premijeran i inovativan dizajn (Video)

08.06.2010.
Samo je bilo potrebno da odlučite šta vas najviše interesuje: italijanska keramika, tkanine i mebl, unikatni umetnički radovi, najbolja audio i video oprema, nameštaj, rasveta itd.

Beogradska nedelja dizajna, kao prvi najznačajniji Srpski regionalni festival iz oblasti kreativnih industrija i ove godine je organizovala DESIGN PREMIERES u okviru svog edukativnog programa. Na dizajn premijerama organizovani su vernisaži, kao tematski događaji u najluksuznijim Beogradskim salonima. U okvir izlagačkih prostora salona, učesnicima BDW-a, potpuno besplatno je bilo omogućeno da se upoznaju sa najnoviojim kolekcijama brendova kao što su BANG&OLUFSEN, EGLO, RUBELLI itd. Takodje, u okviru programa posetiocima je omogućeno da uživaju u koktelu koji je svaki od salona izlagača organizovao za svoje posetioce. Tako je svako mogao, da na primer, uz čašu vina i ketering, isprati najnovije trendove na polju dekoracije unutrašnjeg prostora. Samo je bilo potrebno da odlučite šta vas najviše interesuje: italijanska keramika, tkanine i mebl, unikatni umetnički radovi, najbolja audio i video oprema, nameštaj, rasveta itd. Svako ko je premijere smatrao interesantnim, mogao je potpuno slobodno da dođe i tako se na autentičan način u svakom od salona premierno upozna sa najboljim brendovima i najaktuelnijim trendovima.

BANG&OLUFSEN Showroom

Inpresivno je kako i posle 80 godina na tržištu, brend B&O sa napretkom tehnologije i inovacija na polju pojektovanja uređaja audio-vizuelnih sistema konstanto napreduje.Veran danskom dizajnu, B&O je u Čika Ljubinoj 15 ponudio posetiocima koktela organizovanog u njihovom showroom-u da dožive deo takvog dizajna i u Beogradu. S obziom da je prva u nizu premijera koje je tim BDW 2010 organizovao, nije bila naročito posećena. Vreme je bilo kišovito, stoga se verovatno nekolicina ljudi pozvanih na koktel predomislila, i ipak odlučila da poseti B&O salon nekog drugog dana. Kao nedostatak, može se primetiti da je organizacija propustila najbitniji detalj, suštinu njihovog brenda – da ponudi pravi Audio-Vizueni doživljaj! Nije bilo nikakve vizuelne, niti audio prezentacije kako bi se posetiocima pokazao kvaliltet uređaja, pa je zato segment vuzualizacije bio sveden isključivo na prvoklasan dizajn proizvoda i sjajno aranžiran ketering. 

SISTERLOGIC Art&Unique

Galerija SISTERLOGIC Art&Unique je u Bulevaru Despota Stefana 7 organizovala potpuno autentičan, i svojstveno njima, unikatan doživljaj za svoje lične zvanice i posetioce BDW-a. Ambijentalne celine sa unikatnim komadima nameštaja i asesoara, kao i odmereno raspoređene postavke umetničkih radova uklopljenih u kompletanu scenografiju prostora, dokaz su da je SISTERLOGIC definitivno pomerio granice stvanosti. Komunicirajući kroz zadivljujuće svetlosne efekte, već na samom ulazu mogla je da se doživi atmosfera. Kostimirane manekenke bile su u konstantnoj interakciji sa posetocima tokom večeri, a SISTERLOGIC galerija kao oganizator skupa zajedno sa BDW-om, priredila je i fenomenalni koktel u "Klubu svetskih putnika". Upravo su navedene činjenice razlog, zašto možemo reći da je ova premijera zaslužila sve pohvale!

EGLO

EGLO je međunarodna firma koja ima predstavništva u preko 50 zemalja širom sveta. Bavi se distribucijom rasvete koja je moderno dizajnirana i pristupačna svakom. Tako je u Beogradu otvoren izložbeni salon sa EGLO rasvetom, gde se na preko 500 m2 može naći sve od aktuelnih kolekcija ovog brenda. Tim povodom, u novootvorenom izložbenom salonu u ul. Stefana Prvvenčanog 28, posetioci dizajn premijera u okviru BDW 2010, mogli su da se upoznaju sa najnovijim kolekcijama i poslušaju prezentaciju vezanu za poslovanje ove firme i njen asortiman. Eglo nema ciljnu grupu svojih kupaca, dakle svako može sebi priuštiti ponešto iz aktuelnih kolekcija rasvete.

JASEN

U ambijentu koji je kreirao arhitekta Vladimir Lojanica, sa pažljivo raspoređenim vrstama rasvete koje se smenjuju i oplemenju prostor showrooma u korelaciji sa fenomenalnim Bryston i PMC ozvučenjem, JASEN je organizovao prijem za sve zainteresovane za dizajn nameštaja. U salonu u ulici na uglu Južnog Bulevara i Maksima Gorkog izložene su najnovije kolekcije, inovativne sofe, klub taburei i police, pristupačne svim ciljnim grupama, zapravo onima koji bi želeli da unesu u svoj stabeni ili radni prostor dizajniran, moderan i pristupačan komad nameštaja. Što se tiče organizatora koktela, sve je bilo na nivou, jedini nedostatak bili su posetioci, pretpostavljamo zbog lošeg vremena i udaljenosti lokacije od ostalih dešavanje u okviru BDW-a.

ORMOLU

Ormolu novootvoreni salon, koji se nalazi u Mutapovoj 16, organizovao je rapidne pripreme kako bi renoviranje salona bilo gotovo do početka BDW-a. ORMOLU distribuira i prodaje proizvode luksuznih svetskih brendova; Rubelli Venezia, Dominique Kieffer, Donghia, Armani/Casa Exclusive Textiles by Rubelli, Chase Erwin, Osborne& Little,Stepevi, The Bradley Collection,Wendy Cushing, Houles i Baobab collection, itd. Za posetioce Nedelje dizajna, Ormolu je organizovao prezentaciju novih kolekcija i cocktail party,u cetvrak, 3. juna 2010, od 20h do 22h. Gospodja Rosana, direktor prodaje Rubelli-a iz Italije održala je prezentaciju svim prisutnim zvanicama, na kojoj je prikazala primenjene rubelli tkanine u enterijerima najluksuznijih rezidencija i hotela širom sveta. Posećenost je bila na zavidnom nivou, pa su zvanice stajale i van salona, za klub-stolovima na trotoaru ispred izloga, a ketering je služen i napolju. U jednom monentu teško je bilo probiti se u unutrašnjost salona, jer je na ulazu bila prilična gužva. Ovo dešavanje uveličalo je i prisustvo čuvenog danskog arhitekte iz BIG studia, Bjarke Ingelsa i bračnog para Italijanskih ambasadora. Svi su bili posluženi u sjajnom novom ambijentu salona, ali i šokiranici cenama. Naime, draper od 15.000 din/m2 i nije baš pristupačan jednom prosečnom Beograđaninu, a naročito ne studentima arhitekture i fakulteta primenjenih umetnosti, koji su u najvećem broju posetili ovo dešavanje.

 AQUA BOUTIQUE

U pretak, 4, juna 2010. godine, u 21h, održala se poslednja u nizu dizajn premijera koje je pripremio BDW ove godine. AQUA BOUTIQUE je u svom ekskluzivnom showroom-u pripremio koktel za posetioce koji je predstavljao užitak za sva čula. Od ekskluzivne italijanske keramike Vive i Bisazze, do ostalih izloženih elemenata sanitarnog prostora brendova Duravit, HansGrohe i Huppe, svako od posetilaca ove premijere mogao je da se na licu mesta upozna sa svim novitetima kojima može oplemeniti svoje kupatilo. Užitak je, osim za oči bio i za uši, dok je D.J. sa centralnog podijuma u stilu okruženja puštao ambijentalnu muziku. Uz veoma dobro crno i belo vino, u formi samoposluživanja, gosti su imali veliku mogućnost izbora šta će od kolekcija da pogledaju, a uz to ponešto pojedu i popiju.

 

Text: AME

Video: BDW - Hronike Belgrade design week-a, Tv Avala

Pogledaj još...
 • 1774-00.jpg

  BDW Konferencije

  10.06.2010.
  Imena poput Bjarkea Ingelsa iz, sada već čuvenog studija BIG iz Danske, Ola Runea, Jacoba Van Rijsa ( jedan od ...
 • 1766-00.jpg

  Design "Smart" Labs

  04.06.2010.
  Prijavljeni su bili odabrani selekcijom svojih dosadašnjih kreativnih ostvarenja u odnosu na temu radionice na kojoj bi želeli da učestvuju. ...
 • 1754-00.jpg

  MTV @BDW

  29.05.2010.
  2. juna 2010. godine na splavu Plastic Light, sa početkom u 22:30, regionalni MTV organizuje žurku povodom otvaranja Belgrade ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.