vrh dno
MTV @BDW Belgrade Design Week

MTV @BDW

Žurka povodom otvaranja Belgrade Design week-a

29.05.2010.
2. juna 2010. godine na splavu Plastic Light, sa početkom u 22:30, regionalni MTV organizuje žurku povodom otvaranja Belgrade Design Week-a.

MTV, kao jedan od najvećih svetskih brendova, uvek je prednjačio u svojoj kreativnosti i poznat je po drugačijim, smelim i inovativnim rešenjima. Zato je prirodna saradnja sa Belgrade Design Week-om kao mestom okupljanja kreativnih ljudi iz Srbije i celog sveta. Regionalni MTV pored snažne podrške koju pruža regionalnoj muzičkoj sceni, odlučan je da svoje iskustvo i svoje ideje ne samo podeli sa mladim kreativcima u Srbiji, već da im pomogne u njihovoj promociji i realizaciji. 2. juna 2010. godine na splavu Plastic Light, sa početkom u 22:30, regionalni MTV organizuje žurku povodom otvaranja Belgrade Design Week-a.

 SevdahBaby

Na žurci će nastupiti SevdahBABY LIVE, čiji je spot za hit singl za pesmu 'Tri poljupca', nedavno premijerno prikazan na kanalu regionalnog MTV-ja. Ovo će ujedno biti i promocija albuma pod nazivom 'Ganc novi FUNK! ' SevdahBABY LIVE koji će ekskluzivno biti dostupan kao besplatan download na novom internet portalu www.galamagalama.com.

BDWMTV

MTV ce ove godine učestvovati i na BDW konferenciji! Iz MTV-ija nam dolazi Dilan Grifit, koji je Umetnički direktor MTV World Dizajn studija u Milanu. Pre ovog angažmana bio je Kreativni direktor na britanskom kanalu S4C koji je 2007. godine uspešno rebrendirao. Njegov rad na S4C je rezultovao dvema prestiznim D&AD nagradama i Kanskim lavom, dok mu je raniji posao u BBC-u na mestu promo producenta/reditelja donelo 6 BAFTA nagrada. Na Beogradskoj nedelji dizajna 2010 održaće predavanje pod imenom “POPx1000%” o MTV-ijevoj prvoj internacionalnoj rebranding kampanji lansiranoj u julu 2009, zajedno sa rebrandingom MTV UK sestrinskog kanala, lansiranog u martu 2010. Prvi MTV internacionalni rebranding koristi vizuelni jezik koji predstavlja intenzivni miks ljudskih emocija presečen sa dozom energije pop kulture, pomnožen sa 1000%.

MTVBDW

Radeći sa 8 azbuka, značilo je da tipografsko rešenje nije dolzailo u obzir, te je cilj ovih identiteta postala težnja ka nesmetanom povezivanju sa opšteprepoznatljivim humanim emocijama i temama, kao što su ljubav, želja, čuđenje, adrenalin itd.) Svaki identitet je vođen jednom određenom emocijom ili temom koja se odnosi prema pop kulturi generalno a preciznije prema ključnim programskim shemama unutar MTV1 programa. Ti identiteti uključuju u projekat dizajnere sa 4 kontinenta, garantujući time bogatstvo stilova i jednu istinski međunarodnu viziju - sve vreme igrajući u ritmu MTV doboša, ili u ovom slučaju pulsirajuće maskote TV stanice. Energija identiteta je propraćena fleksibilnom informacionom matricom u stilu EPG-a, oblikovano kao neka radna verzija, istovremeno služeći kao ekransko polje za obaveštenja o satnici programa, koje informiše gledaoca gde se nalaze u "MTV vremenu", samim time neutrališući potrebu za info-džinglovima između emisijia, koji bi bez ove invencije bili pretrpani infomacijama.

Pogledaj još...
 • 1774-00.jpg

  BDW Konferencije

  10.06.2010.
  Imena poput Bjarkea Ingelsa iz, sada već čuvenog studija BIG iz Danske, Ola Runea, Jacoba Van Rijsa ( jedan od ...
 • 1772-00.jpg

  Design Premiers

  08.06.2010.
  Samo je bilo potrebno da odlučite šta vas najviše interesuje: italijanska keramika, tkanine i mebl, unikatni umetnički radovi, najbolja audio ...
 • 1766-00.jpg

  Design "Smart" Labs

  04.06.2010.
  Prijavljeni su bili odabrani selekcijom svojih dosadašnjih kreativnih ostvarenja u odnosu na temu radionice na kojoj bi želeli da učestvuju. ...
Komentari
joshibeast - 29.05.2010. 15:46 h
MTV=PINK sa stranim izvođačima.
Identičan "mentalni model" konzumenata kako muzike, tako i Reality Tv programa (koji je na Mtv-ju još crnji od Pinkovskog)
Ja se izvinjavam što pljujem.

=>
Anja Zoidberg - 29.05.2010. 20:12 h
Ono jes, ali ako pogledamo taj "dizajnersko kreativni" deo tu su stvarno ok. Na primer:


A što se tiče "snažne podrške koju pruža regionalnoj muzičkoj sceni"... idi begaj.