vrh dno
NEXT Fest u Užicu F1

NEXT Fest u Užicu

Akcija Bitka za bebe za pomoć užičkom porodilištu

12.04.2013.
Ideja ovog festivala, koji je podržan od strane Grada Užica, je da se kroz muzičku manifestaciju uključi u akciju "Bitka za bebe", i na taj način pomogne užičkom porodilištu pri kupovini opreme.

U Gradskom kulturnom centru u Užicu, 4. i 5. maja 2013. godine održaće se humanitarni muzički festival - NEXT Fest.
 
Primarni cilj festivala jeste skupljanje novca za pomoć užičkom porodilištu u okviru akcije «Bitka za bebe». Uz odličan muzički program, vrhunski atmosferu, zajedno sa poznatim muzičarima ćemo pokušati da pomognemo našem porodilištu.
 
Nastup na NEXT festu su potvrdili poznati domaći bendovi: Deca loših muzičara (DLM), Mašta bašta, Sinestezija, Hadži Prodane Duše, Nikad spremni, kao i domaći DJ muzičari: Marko Milosavljević, MDKSL, Aleksandar Ivković, Battric & Mivu, Klaus & Miloš Jovanović, Subotić, Ivan Pečeničić, Luka Vuković & Ivan Radojević, DJ Sima i drugi.
 
Ideja ovog festivala, koji je podržan od strane Grada Užica, je da se kroz muzičku manifestaciju uključi u akciju "Bitka za bebe", i na taj način pomogne užičkom porodilištu pri kupovini opreme. Naravno, kako je u pitanju humanitarna akcija, novac od ulaznica će biti deo humanitarnog fonda, pored sponzorskih donacija i dobrovoljnih priloga.   
 
Pored konkretne akcije, cilj projekta je pre svega podizanje svesti o humanosti i solidarnosti, što je praksa i stalna misija ove organizacije, a u ovom specifičnom slučaju, to je konkretni cilj da se pomogne trudnicama da nemaju potrebu odlaska u druge gradove na specifične preglede (kupovina 2d uređaja za užičko porodilište) već da im je pregled u potpunosti dostupan u svom gradu, uz dugoročnu misiju i rad na poboljšanju nataliteta u gradu Užicu i okolini, ali i pružanje kulturne manifestacije koja će publici i građanima obezbediti kvalitetno provođenje slobodnog vremena i jednu savremenu kulturnu konzumaciju kroz sadržaje festivala.
 
Što se sadržaja festivala tiče, biće vidljiv podstrek i pomoć neafirmisanim bendovima i DJ muzičarima kojima će kroz nastup i učestvovanje biti pružena motivacija za daljim razvojem i usavršavanjem, kao i uključivanjem u kulturnu scenu. 
 
Pored humanitarne pomoći koja će biti obezbeđenja kroz kupovinu ulaznice i sponzorske donacije, na festivalu će biti zastupljeni i drugi vidovi prikupljanja pomoći – a svaki kupac ulaznice će dobiti poklon suvenir - jaje sa znakom akcije "Bitka za bebe".
 
NEXT Fest, u organizaciji Udruženja "Shift 2", podržao je Grad Užice, Regionalna kancelarija za mlade i akcija Bitka za bebe.

Pogledaj još...
 • 2659-00.jpg

  Pomoć za malog Lazu

  01.08.2013.
  U subotu 03.08.2013. godine, od 11:00 časova, košarkaški tereni Crvene Zvezde na Kalemegdanu. Organizovan je veliki humanitarni i revijalni turnir ...
 • 2596-00.jpg

  Humanošću protiv nepismenosti

  15.04.2013.
  Sve do kraja aprila ljudi dobre volje mogu da poklone svoje knjige u knjižari Portalibrisa u Skadarskoj 45.
 • 2589-00.jpg

  Pomozimo malom Lavu Davidu

  04.04.2013.
  Svi mi retko razmišljamo o jednoj od sasvim običnih stvari, a koja nas održava u životu - mogućnosti da slobodno ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.