vrh dno
Dodela diploma u DKCB Refleho, Časopis Društva hispanista

Dodela diploma u DKCB

Nagrade za male hispaniste

21.11.2011.
U petak 18. novembra u Dečjem kulturnom centru, u saradnji sa ambasadom Meksika i Društvom hispanista, svečano je otvorena izložba dečjih likovnih i literarnih radova pod nazivom "Ovo je moj Meksiko" i "Meksička avantura".

 

 
 Nagrade za male hispaniste
 
U petak 18. novembra u Dečjem kulturnom centru, u saradnji sa ambasadom Meksika i Društvom hispanista, svečano je otvorena izložba dečjih likovnih i literarnih radova pod nazivom Ovo je moj Meksiko i Meksička avantura. Izložbu je otvorila predstavnica Dečjeg kulturnog centra Lidija Sjeničar, pozdravivši sve prisutne i najavivši govor ambasadorke Meksika u Srbiji, Mersedes Felisitas Ruis Sapata (Mercedes Felicitas Riuz Zapata).
 
Ovom projektu govorili su i predsednica Društva hispanista Jelena Krstić, kao i urednica i koordinatorke časopisa Refleho Sanja Panjesković, Milica Milosavljević i Bojana Vujnić.
 
Svečanom uručenju nagrada pobednicima konkursa likovnih i literarnih radova prethodio je defile devojaka iz Društva hispanista koje su bile odevene u tradicionalne meksičke nošnje. Posetioci manifestacije mogli su da uživaju i u izvođenju Hora Dečjeg kulturnog centra, kao i u nastupu KUD Talija, koji je izvodio tradicionalne srpske i meksičke igre. Veče je nastavljeno u galeriji DKC-a uz degustaciju meksičkih specijaliteta i razgledanje najboljih radova. 
 
Izložba će biti otvorena za posetioce do 2.decembra, a naši najmlađi će moći da učestvuju u još jednoj radionici sa temom Meksika 26.novembra u 13 časova u Dečjem kulturnom centru. Više o samoj radionici možete pogledati na facebook stranici metodološke sekcije Društva hispanista.
 
 
ANTREFILE
 
Radionice sa temom meksičke kulture su se održale maja meseca 2011. godine u beogradskim osnovnim školama. Osnovci uzrasta 9 i 10 godina upoznali su se sa astečkom kulturom, Kolumbovim otkrićem novog kontinenta, borcima za nezavisnost Meksika i meksičke revolucije, delima Fride Kalo, meksičkom hranom, florom i faunom tipičnom za te prostore, običajima marijaćija i meksičkom nošnjom.
 
Kao završnica projekta, poslednja radionica je bila maskenbal, gde su se mališani prerušavali u svoje omiljene meksičke ličnosti i razbijali pinjatu punu slatkiša!  
Mi prenosimo samo neke od slika, ali celu galeriju možete pogledati ovde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Marija Gudurić

Fotografija: Ivan Čabrilo

 

Pogledaj još...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.