vrh dno
Kardež - Sve ti je to šogunat moj matori Erupcija

Kardež - Sve ti je to šogunat moj matori

Sve ti je to šogunat moj baćoka!

26.08.2014.
Svi smerovi su pravi. Svi smerovi su pogrešni. Mi ne snimamo trep. Mi snimamo trep. Mi snimamo crap. Bogi je lep.

Godina je 2511. Poslat sam u budućnost jer sam čuo da postoje 4 mlade i veoma (ne)talentovane glave koje su predstavnici velikog Kardež Šogunat. Seo sam u svoj svemirski traktor i odleteo na planetu Kite i Jaja gde su me dočekali raširenih ruku i nadignutog... pritiska. Nakon pozdravljanja sa njima i donošenja raznih darova (KARDEŽ NE KORISTI NARKOTIKE POLICIJA STOP NEMAMO NIŠTA) otišao sam u mračnu prostoriju gde sam započeo razgovor sa ovim momcima.

Pozdrav i duboki naklon Kardež Šogunatu iz Neoplante. Za početak mi recite kad ste nastali i koje su to sile spojile 4 mlada šoguna?

Pazi mi smo 2340 god. Nije nam se sviđala zika u budućnosti pa smo se vratili, promenili tok istorije i izmislili rep. Onda smo ga iz senke oblikovali 20 godina pre nego što smo izašli na scenu.

ILI

Mi smo drevni duhovni iz svemira i reinkarniramo se već eonima. Prvu rimu bacili posle trećeg Velikog Prasa. Zbog vama nedokučivih zločina osuđeni smo da proživimo jedan životni ciklus Homo Erectus jedinke.

A MOŽDA IPAK

Smo tajno okultno društvo nindža asasina koji su nadmašili LOKIJA, bog levaćenja. Zbog sveže fore koje smo mu bacili dao nam je besmtrnost. Sada širimo filozofiju ŠALIMSE i OPUŠTAMO repere.

 

Pokušavao sam da dešifrujem i odgonetnem značenje imena Kardež, ali sve je bilo bezuspešno. Možete li me prosvetliti (no homo)?

moKAR prDEŽ. Jebote. Jel’ teško.

ILI

Sestra na turskom! Gugluj to sranje.

 

Kardež čine 4 jahača apokalipse, od toga 3 mc-ja i jedan producent. Može li svako od vas ponaosob da se predstavi široj publici na sebi svojstven način?

Ne.

 

Svako od vas ima jedinstveno i originalno umetničko ime. Kako ste došli do istih?

 

+II+ volvoks nosferatu kontaš M:L:M:J: jao ming G@ glavata majmunšina ako me deprimiraš &/)= lućajazario dell lima stariji

 

„Kite i Jaja prod.“ je lejbl (ili sekta) pod čijim ste okriljem. Ko sve još spada u ovu veselu skupinu ludaka?

TO JE BEKFLEŠ KLIKA I KARDEŽ MENTOLU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111

 

 

Malo ko zna da ste se pre repa bavili i death metalom. Kada ste skontali da je rep taj vaš novi način života?

Nismo. Death je metal je sve +trv+kvrac

 

Iako postojite već par godina popularnost (negativnu doduše) ste doživeli nakon ultra-mega-giga hita specifičnog naziva i teme „Karam drvo“. Pod uticajem čega je nastalo ovo remek delo srpskog repa i hiphapa?

;)

 

 

Mišljenja su podeljena, nekima je ovo isuviše genijalno, drugima isuviše prajsles. Da li ste očekivali ovakve reakcije publike?

Nismo očekivali publiku.

 

Ovom pesmom ste izbacili dendrofiliju na površinu i otvorili tabu temu o dendrofilima u Srbiji. Da li vas je cimalo neko udruženje za zaštitu prirodne sredine povodom karanja drva?

Nije nikad jebiga.

ILI

Mi smo društvo za zaštitu prirodne sredine i želimo da skrenemo pažnju na problem zagađivanja Fruške Gore konzervama i kesama od lepka i žvakama.

Imamo dil sa Gradskim Zelenilom (?) Ne veruj nikom (?!)

 

 

Nego, da se vratimo vašem cenjenom t/repu. Posle ovog hita niste se dugo eksponirali u javnosti (kapiram od sramote) a onda ste krenuli sa izbacivanjem drugih singlova, spotova, pa čak i par klipova. Da li mislite da je sve ostalo u senci pesme „Karam drvo“?

Možda je tako ali su sva druga sranja u senci od naših glomaznih

Jaja . It’s ya boyz!! Don’t worry about me and the Unit we the shit nigga!!!!

 

Izbacili ste EP „Nedokučive Nano Nindže HHH-64“ i 2 spota za pesme „Ko šta“ i „Šogunat“ koji su vas vratili u žižu javnosti i otvorili mnoge puteve da su vas čak i ozbiljnije rep glave počeli shvatati ozbiljno (od njih samih kapiram). Da li to prija vašem reperskom egu?

Nemamo ni reperski niti bilo kakav drugi ego. Namaste.

 

 

Pored rodnog Novog Sada nastupali ste i u drugim većim gradovima Srbije. Publika vas pamti kao likove koji prave skandalozne nastupe, propraćene zaboravljanjem tekstova, ispadanjem iz ritma i obaveznim striptiz sešnom Mladog Grune i Mladog Daveta. Da li da očekujemo još nešto skandaloznije u budućnosti?

Očekujte vatromete. I čudovišta. I lilihipe. Ne očekujte ništa. Osim repovanja. Nemojte ni to da očekujte. Ne.

 

 

Pitanje za Glavatu. Mnogi smatraju da si najveći potencijal ove ekipe. Pored trepa baviš se i davanjem praktičnih saveta na jutjubu (koje možemo videti na kanalu KiteIJajaProd). Da li su nekom pomogli saveti za korišćenje katane i kupovinu cigareta u Japanu?

Ne znam.

ILI

Jesu.

ILI

Ne?

 

Pored Kardeža, član si ekipe Ciglana. Ko je sve umešan u zidanje te ekipe i zidate li neki projekat?

Oni nešto zidaju ja se betoniram. It’s ya boi!

ILI

Čekam da Flow osposobi studio. 

 

Pitanje za Jao Minga. „Mali lik, al mega jaja“, stih koji te doslovno opisuje. Da li i pored tvoje visine i veličine (no homo) imaš još nekakve karakteristike koje te izdvajaju od ostatka Šogunata?

Brkove? Patike?

 

U saradnji sa CrnjoPrljavim izbacio si EP „Rep glave“ koji se po repu i zvuku dosta razlikuje od onoga što radi Kardež. Da li ti prijaju laganije džez podloge ili teške trep matrice?

Sve može! xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ILI MOŽDA

Slušam samo tehno zamrzeo sam rep.

 

 

Pitanje za Volvoksa. Mnogi bi rekli da si maskota i zaštitni znak, ne samo Kardeža, već i kompletnog „Kite i Jaja“ kolektiva. Kako se nosiš sa tim i koliko si cenjen u društvu?

Prvi put sam poljubio devojku zbog Kardež slave, a ako postanemo još poznatiji možda izgubim i nevinost. U društvu sam bio vrlo cenjen i pre nastanka Kardeža zbog moje šaljivosti i trikova na žurkama.

 

Da li su tačne glasine o tome da si u bifu sa Gudroslavom, predstavnikom lejbla „Bombe Devedesetih“? Da li su „Kite i Jaja“ dobra konkurencija istima?

Bif sa Gudrijem je zamalo doveo do (njegove) smrti ali sam zbog svog poštovanja prema Bogiju obustavio svoje plaćene ubice. Mi nismo konkurencija ’’Bombama Devedesetih’’ zato što oni rade trep a mi radimo death metal/crap/kvantni trip hop.  Želim im sreće, od garija bratovima. Volim Bogija. Bogi je lep. Kao Rajan Gosling.

 

Pitanje za Luću. Pored trepa radiš oldskul, dub, trens, rege i ostale žanrove. U moru novih trep producenata izdvajaš se po svom svemirskom zvuku koji je zaštitni znak vašeg kolektiva. Da li ćemo čuti „LLLLuća bitz“ i van Kardež pesama?

U moru novih trep producenata ja držim sve planktone koji postoje u vodenom svetu. Ozbiljno, tih malih mamojebača ima više nego zvezda u svim vidljivim galaksijama u našem univerzumu. Odatle i potiče, kako ti kažeš, svemirski zvuk... ja to zovem malo drugačije: LUZOREN. Ostali projekti neće ići pod tagom „LLLLuća bitz“ jer je na planeti Kastrirantis rezervisan isključivo za Kardež kliku. Planiram solo roots dub projekat koji će se najverovatnije zvati KRUNA

 

Kapiram da je mučan posao trpeti 3 repera kao jedan bitmejker. Da li si ikad imao želju da zarepuješ zajedno sa svojim kolegama iz ekipe?

Činimo savršen sklop idiota na jednom mestu. 3 + 1 formacija. Neb' ja tu ništa dirao. Mislim da pored Vampira, Majmuna i NBA igrača nema mesta jednom kralju kao što sam ja, LUCCA BEATS! svi koji čitate ovo, želeo bih da naglas kažete LUCCA BEATS! Kažite svima, vičite, jasno i glasno: LUCCA BEATS!

 

Trep u Srbiji po mnogima je počeo prvo da se radi u Vojvodini, naročito u Novom Sadu je sad jako popularan. Kao predstavnici ovog modernog pravca u repu, smatrate li da je ekspanzija trepa ovde krenula u pravom ili pogrešnom smeru?

Svi smerovi su pravi. Svi smerovi su pogrešni. Mi ne snimamo trep. Mi snimamo trep. Mi snimamo crap. Bogi je lep.

Koji su sledeći potezi ove vesele družine? Možemo li očekivati neke projekte i saradnje sa domaćim reperima?

Ovom prilikom najavljujemo novi tejp koji će VEROVATNO izaći oko jeseni. Na njemu će biti odgovoreno pitanje ko je napravio rep kao i ko ga je ubio.

 

Za sam kraj sam razmišljao da vas pitam za neku poruku za vaše slušaoce, savet za mlade repere, ali sam skapirao da biste loše uticali na omladinu. Tako da, nek Volvoks završi ovaj intervju sa nekom mudrom mišlju ili fristajlom.

Ratnik mora 24 časa dnevno da ima na umu duh bitke- ne zaboravljajući ga nikad, bez obzira da li šeta, stoji mirno, ili opušteno sedi.

Kite i Jaja Prod. kontakt

Kite i Jaja Prod. YouTube

Pogledaj još...
Komentari
gost_300 - 27.08.2014. 21:36 h
GLA'TA
gost_Xeeasar - 27.08.2014. 21:36 h
Jednog dana, Glavata ce biti moj sluga.
gost_svedok - 27.08.2014. 21:36 h
volvokse, oplodi me, sprzi me u ausvicu
gost_____ - 21.04.2015. 18:24 h
odlična grupa