vrh dno
Završen festival Ovo je moj grad

Završen festival

MTS OVO JE MOJ GRAD powered by SONY ERICSSON

22.09.2008.
Uprkos zimskim vremenskim uslovima, iako na otvorenom, sva četiri dana su bila veoma uspešna.

Festival savremene kulture Beograda MTS OVO JE MOJ GRAD powered by SONY ERICSSON, u organizaciji UG Ovo je moj grad i SuperStar Worldwide završen je sinoć na stadionu Tašmajdan, nastupima beogradskih techno DJ/eva. Festival je trajao od 18. do 21. septembra, ulaz je bio besplatan i uprkos zimskim vremenskim uslovima, iako na otvorenom, sva četiri dana su bila veoma uspešna.

Ovogodišnji Festival je osim već tradicionalne revije najboljih beogradskih DJ/eva, u uvodnom delu - od 19:00 do 23:00, predstavio i najbolje beogradske Graffiti crtače, koji su svakodnevno oslikavali zidove stadiona Tašmajdan, kao i aktuelne hip-hop izvođače. Domaćin ovog dela je bio beogradski reper Juice, koji je nastupio prvo veče. Međutim, loše vreme je ipak obustavilo postavku planirane i rampe za skejtere i rolere

Za četiri dana festivala, u večernjem delu programa (od 23:00 do 05:00), čiji je domaćin bio umetnički direktor festivala, Karlo Zagorac, publici su se predstavila najveća imena beogradeskih DJ scene raspoređeni po danima, prema vrsti muzike koju izvode. Prvo veče, u četvrtak, prepun Tašmajdan su zagrejali najbolji trance DJ-evi: Buca, Stole, Max, Aki, Vlada, Aqua Pipe, Dovla i Ivana M.

Petak je bio rezervisan za tech-house i house, kada su se za dobru atmosferu pobrinuli: Lale, Petko, Dušan Kačarević, Mr Flowers, Dirty Cover, Ewox, Porno i The Sleeper. Subota je bila rezervisana za progressive, kada su se publici predstavila i najveća imena ove scene: Marko Vuković, Bokee, Dushan, Straw, Bross, Popi Divine i Aleksandar, dok je tradizionalno nedelja pripala predstavnicima beogradske Techno scene, među kojima su: Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milosavljević, Aleksandar Ivković, Goran Zmix Kovačević, Antrax, Mita i Filip Xavi.

Tokom celog programa na stadionu Tašmajdan odigravala se i promocija ekstremnih sportova na štandovima, koji su predstavljali Adventure Fair.

Festival je počeo 18. septembra akcijom ”Hoćemo cveće, nećemo smeće”, koja je prva u nizu akcija u okviru kampanje ”BelGreat”, čiji je autor SuperStar Worldwide. Ova akcija je sprovedena pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i uz veliku podršku JKP ”Zelenilo Beograd”. Akcija je trajala dva dana, a aktivisti su bili učesnici Festivala, kao i brojna imena iz beogradskog javnog i kulturnog života.
 

Komentari
COLDIE - 23.09.2008. 10:04 h
Bio sva 4 dana i kazem hvala, mada nisam cuo nijednu dobru pesmu (kao i prosle godine, ali nije cudo jer slusam drugacije pravce), Laletu za ovogodisnju majicu i za scratch na chill-u u petak i svaka cast Nasticu sto je nastupio iako je dosao na stakama. Trebali bi i da vrate "Grad" u neki raniji kalendarski termin zbog pomenutih vremenskih uslova.