vrh dno
Marta Lađanski - DRIFTING BELEF10

Marta Lađanski - DRIFTING

Večeras u pozorištu na Terazijama

11.07.2009.
Predstava je bazirana na muzičkom iskustvu autora, tokom slušanja snimka živog nastupa mađarske grupe „Desert Chaos“. Kotrljajuća muzika, koja nosi monotone, usamljene melodije i opsesivno duge motive.

"Ja nosim svoj teret. I polažem račun za svoja dela. Pokušavam da zaboravim nezaboravno. Pokušavam da očistim svoje rane i kovitlam vazduh oko sebe. Ja sam sama – u svojoj samoći. Ne mogu da vidim izvan sebe. Prilika je propuštena i počinjem da gubim hrabrost. Istiskujem slabašan vrisak iz utrobe, ali izlazi samo mrtav gnev. Iz mene si rođen, sa mnom se povlačiš i ja te vodim sa sobom – čak i u svoj grob. Ovo nije tema za letnji dan!


Zaboravljam. Zaboravljam vreme, jer sam bila odsutna, a sada sam zaglavljena ovde, i zaboravljam svoju napuštenost rođenu iz sopstvene mizerije. Ovo je samo-ispovest! Ovo je razarajuće stanje apsolutnog neznanja!
Ideš li sa mnom?"

Predstava je bazirana na muzičkom iskustvu autora, tokom slušanja snimka živog nastupa mađarske grupe „Desert Chaos“. Kotrljajuća muzika, koja nosi monotone, usamljene melodije i opsesivno duge motive.

drifting

Tri žene u prostoru, kojima viidmo samo leđa dok izvode duge ritualne pokrete. Spektakularno i zagonetno. One će se otkriti tek kasnije. One se u mnogo čemu razlikuju, ali ipak su jedno, imaju jednu zajedničku osobenost. Da li će neko preći igranice i prekršiti njihova samonametnuta pravila? Marta Lađanski je snažno orijentisana na telo, kao u svim svojim komadima, dok se misao rađa iz igre, duboko i osetljivo bolno.

koreograf: Márta Ladjánszki
plesači: Edit Dékány, Adrienn Hód, Júlia Garai
kompozitor muzike: Desert Chaos
muziku izvode: Zsolt Varga, Ádám Jávorka
kostimograf: Butterfly


Pogledaj još...
 • 1816-00.jpg

  BELEF 2010

  25.07.2010.
  Dobri radovi, momenti zabeleženi Jelinim objektivom, opet su oživeli duh jednog vremena...
 • 1440-00.jpg

  Blek Le Rat

  23.07.2009.
  Blek Le Rat (Xavier Prou) istinski je velikan street art scene. On će se beogradskoj publici predstaviti 28.– 29. jul ...
 • 1430-00.jpg

  Korzo

  14.07.2009.
  Fotografija kao medij u značajnoj meri vezuje se za građansku kulturu. Postojanje velikog broja ne samo istorijskih fotografija, koje obeležavaju ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.