vrh dno
Prti Bee Gee @ Bašta Sava Centra Raport

Prti Bee Gee @ Bašta Sava Centra

Prti Bee Gee još jednom dokazao koliko ima vernu publiku koja čeka i do najsitnijih sati.

16.09.2014.
Možda nije sve bilo kako je trebalo, možda se očekivalo više (i pubilke, a i od organizatora) ali ekipa Illegal Biznisa se ipak iscimala oko ovog događaja tako da sa te strane rispekt.

Jedna od najpoznatijih rep ekipa 21.veka Prti Bee Gee, održala je koncert u punoj bašti Sava Centra pred svojom najvernijom publikom. Zbog kiše i polufinala svetskog prvenstva u košarci u kojem su igrali Srbija i Francuska broj publike je svakako bio manji od očekivanog. Organizatori su pred koncert obećali da će onima koji su došli omogućiti prenos tekme pred početak nastupa, nažalost od toga nije bilo ništa pa se tekma pratila putem mobilnih telefona. Naravno, nije bilo razloga za tugu jer su košarkaši uspeli da se plasiraju u finale (gde su poraženi od Amerikanaca 2 dana kasnije), tako da se i to proslavljalo i nastup je tada počeo. 

Prvi na binu izlaze mlade snage domaćeg repa, a to je grupa D.N.K. koju čine Coa (pobednik prvog Red Bull MC betla u Beogradu 2011. i ovogodišnji pobednik betla "Baci se na teme"), Dare i Jeme. Nastup je počeo pozdravljanjem košarkaške reprezentacije Srbije i ovacijama selektoru Saletu Đorđeviću i njihovom pesmom "Gruva rep sa gajbe". Nastup je trajao dobrih sat vremena, što je zaista bilo dosta prostora za jednu predgrupu. Nakon njih na binu izlaze dve mlade plesačice koje su odradile "twerk specijal" koji je bio najavljen, doduše u mnogo kraćem i manjem izdanju nego što se očekivalo.

Potom na binu dolazi Kurtoazija, ekipa koju čine Twokey, Đexon i Persan, malo stariji, ali svakako svežiji predstavnici mlađih snaga beogradskog repa. Pošto su nedavno izbacili album "Iz svemira", ovo je bila savršena prilika da publici predstave nove pesme i energija koju ova ekipa nosi sa sobom. Izvevši hit "T-Rap Dominatori" za koju su prethodno izbacili spot u publici je nastala pometnja, a potom su se ređale i ostale pesme, a među gostima je bio Lekr iz grupe Biro, predstavnik LTDFM-a. Nažalost, nastup je trajao dosta kraće zbog nemogućnosti da se izvede ostatak pesama koji je bio planiran (neki instrumentali nisu mogli da se puste u plejeru). I pored toga Kurtomafija je ispraćena ovacijama.

Nedugo zatim na binu se pojavljuje Monogamija, mnogi bi rekli predstavnik prljavog underground zvuka beogradskih ulica. Međutim, na ovom nastupu je dokazao da se ipak malo izdigao van toga i prešao na neke komercijalnije priče. Sa njim na binu prvo izlazi jedna igračica, a zatim i mlada i perspektivna ekipa plesačica  "Buck Sistaz" koje pokretima ispraćaju Monogamijine hitove. Činilo se da mnogima u publici ovaj nastup i nije bio po volji, ali iz poštovanja prema starijem radu svakako je pozdravljen od strane mnogobrojnih.

I na samom kraju, oko 3 sata ujutru, na binu koja je srećom bila zaštićena od kiše, izlaze zvezde večeri, a to su Mikri i Eufrat, članovi grupe Prti Bee Gee. Kasneći verovatno zbog gorepomenute utakmice ovaj tandem je bez obzira na sve ipak došao da ispoštuje vernu publiku koja je ostala do sitnih sati čekajući na svoju omiljenu grupu. Nastup je počeo pesmom "Rajski grad" koja je bila podsetnik na preminulog člana ekipe Moskrija koji već 9 godina nije među nama. Mikri je izveo Moskrijev vers, a Eufrat zaboravivši svoj poneo je papir kao podsetnik, a nakon izvođenja ga je bacio među publiku. Potom su se ređali hitovi poput "Sex, gudra, Prti Bee Gee". "Ćale", "Sajmon Seez", "So fucking high", "Pa malo fanke", "Ombre". Tokom izvođenja pesme "Pljačka" Mikri je pokazao svoje umeće imitacije kolega koji nisu bili tu prilkom izvođenja ove trake, a to su Timbe, Ajs Nigrutin i Moskri.

Nakon pesme "Na pointu" Mikri je izveo svoj singl sa nadolazećeg albuma "Mikrijev Zabavnik" pod nazivom "The Best Of Pičketine" za koju je nedavno izbačen i spot, a potom je ponovo pokazao svoje imitatorske sposobnosti i zajedno sa "Bvanom" izveo njihovu zajedničku pesmu "Crno vs belo". Usledili su hitovi na koje publika najviše otkida a to su "Air max", "Klabing", "Kadilakom", "Voodoo Bitch up".

Pri kraju su usledile lagane numere "Str8 no more", "Moja gudra", "Na adi"  i na bis izvedene pesme "Ganksterska" i "Afterparty" kojom je završen ovaj dugačak, ali nadasve uspešan koncert. Možda nije sve bilo kako je trebalo, možda se očekivalo više (i pubilke, a i od organizatora) ali ekipa Illegal Biznisa se ipak iscimala oko ovog događaja tako da sa te strane rispekt. Sve u svemu, Prti Bee Gee je opet dokazao kako može da drži publiku budnom (više od Ivon Jafali) i podseti publiku na mnogbrojne hitove koji se repuju horski.

slike preuzete sa sajtova Urban Bug i Hiphoplife

Pogledaj još...
 • 2678-00.jpg

  Who See @ Bašta KST-a

  28.09.2014.
  Izvedena je većina pesama koje su ljudi prihvatili kao nove hitove i tako dokazali da veliku armiju fanova imaju i ...
 • 2676-00.jpg

  THCF - Koncert u Barutani

  01.09.2014.
  THCF je još jednom pokazao koliko mogu da naprave dobar i kvalitetan šou i da imaju publike koja je uvek ...
 • 2660-00.jpg

  Megawatt, FKLC i Šalterski službenik @ BIGZ

  03.08.2013.
  Svi koji su propustili svirku Požarevljana su se najstrašnije zeznuli, budući da Megawatt sinoć nisu odsvirali - oni su objasnili. ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.