vrh dno
Threesome Intervju

Threesome

U susret ATTIC NIGHT festivalu na BELEF-u

29.06.2013.
Prekomerno slušanje benda “Man Or Astro-Man” i nekoliko rifova koje sam napravio pod njihovim uticajem me je primoralo da razmišljam o ovakvom bendu. Niko od nas nije svirao sličnu muziku pre nego što smo se okupili, to nam je bio dodatni plezir.

ATTIC NIGHT festival biće održan večeras i sutra u dvorištu Pete begoradske gimnazije. Poslednji bend koji vam predstavljamo u okviru niza intervjua sa učesnicima festivala je Threesome.

Kada i kako je nastao bend?

Prekomerno slušanje benda “Man Or Astro-Man” i nekoliko rifova koje sam napravio pod njihovim uticajem me je primoralo da razmišljam o ovakvom bendu. Niko od nas nije svirao sličnu muziku pre nego što smo se okupili, to nam je bio dodatni plezir. Početkom 2010. godine smo počeli aktivno da vežbamo i pravimo pesme.

Ko Threesom čini danas? Da li su se članovi menjali, ili ste ostali u istom sastavu?

Od samog početka smo tu Jovana, Petar i ja. Imali smo nekoliko pokušaja da bendu priključimo još nekoga. Naš drugar Bojan Palikuća, iz benda Lula Mae, se najduže zadržao kao klavijaturista i tonac. Ubrzo nakon prve evropske turneje je napustio bend.

Dosta svirate, kako u Srbiji tako i u zemljama regiona, ali i širom Evrope. Gde ste bili sve do sada?

Pored Beograda i Novog Sada, najviše nastupa smo imali u Zagrebu. Tamo su nam ubedljivo najbolji koncerti. Obišli smo Italiju, Austriju, Švajcarsku, Francusku, Belgiju, Holandiju, Nemačku, Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Makedoniju i Crnu Goru.

Jedan ste od bendova koji je učestvovao u snimanju dokumentarnog filma “Do It Together”. Možete li malo da nam približite ideju filma i vašu ulogu u njemu?

“DIT” je dokumentarni film o muzičarima koji su u stanju da bez uticaja muzičke industrije plasiraju svoju muziku po celom svetu i isto tako obiđu ceo svet svirajući po uglavnom manjim klubovima. Učestvovali smo u snimanju još pre godinu i po dana, kada smo počeli da zakazujemo našu prvu evropsku turneju. Reditelj filma Alek Riquelme nam je i pomogao oko nekih datuma u Holandiji.On je uspeo da okupi ekipu istomišljenika i snimatelja širom sveta i tako prikupio sate materijala za potrebe ovog filma. Po meni najveća faca filma je Steve Albini, čuveni muzički producent koji radio sa bendovima Pixies, Nirvana, Robert Plant, The Stoogies, Mogwai, Jesus Lizard, Manic Street Preachers i mnogima drugima. Takođe poznat i kao gitarista u bendovima Big Black, Rapeman i Shellac.

Kako je protekao dan u na snimanju ATTIC Sessiona?

Snimanje je prošlo dosta brzo. Momci su veoma profi i rasterećeni. Sećam se kada sam bio dosta mlađi, kada odemo na neko snimanje pojave se “vlasnici” studija i počnu da ti pričaju kako tvoj bend treba da zvuči i kako su oni prekvalifikovani i da ti zapravo nemaš pojma, već bi trebalo da ćutiš i slušaš šta ti se kaže. Ekipa iz ATTIC Studija se trudi da razume bend i prenese njihovu viziju što je bolje moguće. Imaju dobru tehniku i znanje, ali najbitnije je što imaju poštovanje treba muzičarima.

Uskoro ćete nastupiti na ATTIC nightu, koji će biti održan dve večeri za redom u okviru BELEF-a, šta nam spremate za tu prigodu?

Potrudićemo se da održimo najbolji nastup do sada. Siguran sam da će se i ekipa ATTIC-a potruditi da sve prođe u najboljem redu.

Gde ćemo posle toga moći da vas čujemo?

Ostaje nam još jedan nastup u zemlji, na Garage Fire! festivalu. Zatim idemo na Kosovo na NGOM festival u Prizrenu i na kraju, ako sve prođe po planu, idemo u Španiju i Portugaliju. Od jeseni ćemo sigurno svirati ponovo u Beogradu

Kakvi su vam dalji planovi?

Nove pesme, novi album i još više dalekih koncerata.

Hvala puno na razgovoru!!!

Hvala vama. Nastavite sa Trablmejkovanjem!

Intervjuisala: Snežana Ristić - Ateh
Video: ATTIC Sessions
Fotografije: Threesome

Pogledaj još...
 • 2672-00.jpg

  Bogdan Vojnović

  13.05.2014.
  Na grafikama/printovima Bogdana Vojnovića su različiti alati dostupni savremenom umetniku, onome kojem je računar postao štafelaj i upotrebljeni su radi ...
 • 2671-00.jpg

  Ničim izazvan

  25.03.2014.
  Svi ti problemi koji se javljaju i od kojih verovatno nikada nećemo pobeći se brišu kada se popnemo na binu ...
 • 2670-00.jpg

  The interview that went wrong

  11.03.2014.
  Video zapis u formi intervjua koji će podstaći buran splet dešavanja za sagovornike, urednika Jakšu Nikodijevića i velikog stručnjaka, Nikolu ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.