vrh dno
In your face... HARDCORE My Choice

In your face...

...hardcore 4 life!!!

11.11.2007.
"Ta otvorenost, iskrenost krasi tu muziku, to vam je primer "IN YOUR FACE", jer sve što radite - radite u facu, a ne kao kurva sa krivinama, kapirate?"

Evo, posle kraćeg odsustva, vratio sam se iz Grčke, nastavljajući da pišem o nekom tamo hardcore - u. Haha, pomislićete da ću pod utiscima Grčke kuhinje, Amstel piva, blejanja po Atini sa skejterima, pisati o nekom Grčkom hardcore bendu... E pa varate se! Zapravo, čak nijedan Grčki bend koji sam slušao, nije prijao mojim ušima.

Sada ću malo pisati o više tema u jednoj. Bar ću se potruditi da to lepo ispadne, ma koliko se to vama sviđalo ili ne. Npr. Zašto ima toliko "hate" bendova u hardcore muzici? Zašto toliko prozivaju i zašto su toliko otvoreni? Pa ovako, odgovor na to pitanje bi izgledao ovako: jednom se dogovorili par likova, koji imaju neki svoj bend, da isprozivaju nekog tamo idiota koji im ide na nerve sto godina. Naravno, sama definicija hardcore tekstova se bazira na 100 procentnoj otvorenosti, iskrenosti, sa više tematika. Kao što je ta "hate" tematika, pa socijalni tekstovi ( živim u getu, blejim ispred prodavnice i pijem pivo), onda anti politički, tekstovi o životu, "unity" i "friendship" tematika, kao i ostalih milion gluposti.

Ta otvorenost, iskrenost krasi tu muziku, to vam je primer "IN YOUR FACE", jer sve što radite - radite u facu, a ne kao kurva sa krivinama, kapirate? To je kao kad kažete ribi da se ložite na nju bez razmišljanja šta će ona o tome misliti. Jer, inače u životu je potrebno biti otvoren. O tome je i reč ovde, jer neki ljudi kroz svoje tekstove žele da pokažu klincima kakav je život, kako nekad moraju da postupaju, kako su oni postupali u određenim situacijama u svom životu... Onda koga ne gotive, koga gotive. Tu je naravno ta priča o unity - ju, prijateljima koji su "porodica", itd. Tako da hardcore muzika nije samo nešto što će vam govoriti o sranjima, nego i o pozitivnim stvarima.

Ali postoji takođe još jedna jako bitna stvar. To je DIY etika, koju mnogi bendovi i dalje "furaju". To vam je ideja o ne zarađivanju keša od muzike, ali i organizacija svirki o svom trošku, izdavanje cd - ova takođe, mislim sve u svemu kao što kaže popularni naziv "DO IT YOURSELF".

E malo sam vam u kratkim crtama rekao neke stvari, a sledeći vikend će biti malo opširnije tematike o jednom bendu. Ako nešto želite da saznate ili da mi kažete o čemu bi voleli da pišem, šaljite mailove na djokosh@trablmejker.com

Pozdrav od Djokosha!

Pogledaj još...
 • 685_Potrcs-00.jpg

  Potres

  01.02.2008.
  Često su stihovi iz tih pesama citirani u mnogim fanzinima, ispisivani u grafitima,...
 • _Saht_-00.jpg

  Šaht

  18.12.2007.
  "MI SMO ŠAHT, MI SMO TVOJ GLAS, MI SMO ULICA I BUDI UZ NAS!"
 • Malo_promene-00.jpg

  Malo promene...

  30.11.2007.
  "Strenght Through Unity. The Spirit Remains. Strenght. Through. Strenght Through Unity. So you think this is about you. It''s about ...
Komentari
pop never lost - 09.07.2008. 02:12 h
dali si naucio kako se na grckom kaze,in your face... ;]