vrh dno
Call for unity from Whitecity... HARDCORE My Choice

Call for unity from Whitecity...

četvrti deo

14.10.2007.
"Nisam želeo da pišem o nekim, a o nekim jesam i tačka. Mogu sad da pljuju po meni, ali nema veze"

Ovako, ostalo je još nekoliko dana do velike fešte na Akademiji, koju veliki broj ljudi dugo iščekuje...

Tako da sa ovom emisijom zatvaram krug pisanja o bendovima koji će se naći na kompilaciji. Znam, znam, nisam ih sve naveo, ali šta je tu je. Nisam želeo da pišem o nekim, a o nekim jesam i tačka. Mogu sad da pljuju po meni, ali nema veze. Meni to neće smetati!!! Neće me ni ometati, niti pogađati. Ali nisam o tome počeo da pišem, nego o bendovima. Tako ću danas da predstavim dva benda, jedan iz Makedonije, a drugi iz Beograda i tako da zaključim priču o hardcore kompilaciji "A call for unity".

Hardfaced - Ohrid, Makedonija

Bend je oformljen krajem 2003. godine, u Ohridu. Tokom 2004. bend je vreme provodio na probama, vežbajući pesme, osmišljajući nove stvari, svirajući po Ohridu, a tada je došlo do par izmena u bendu. 2005. je bila ključna za Hardfaced. Sa ekipom Dime - vokal, Klimo - vokal, Goran - gitara, Jovan - gitara, Igor - bas i sa Bojanom na bubnjevima, bend pobeđuje na Rock Festu 2005 i imaju odličnu svirku na Loser Festu, tako i sjajne svirke po Makedoniji, a i Balkanu sa najboljim bendovima iz regiona. Leta 2005 bend snima album pod nazivom "More than hate", koji je trebao da izađe 2006. ali je zbog izmena u bendu i ostalih poteškoća oko snimanja albuma, izašao tek februara ove godine. Bend se može okarakterisati kao brzi, agresivni, snažni hardcore nabod bend sa dosta metal uticaja. Tekstovi, kako oni kažu, su njihovi pogledi na život. 

It is time to learn how to value things in life - HARDFACED

 

Sledeći bend, sa kojim se zatvara ovaj krug je jedan od mojih omiljenih a to je bend Discord.

Discord - Beograd, Srbija

Bend nastaje 1997. u Srbiji, sjebanoj režimom i ostalim glupostima koje su je zadesili. Bend je nastao od članova nekoliko bendova koji su rešili da rade neki drugačiji zvuk nego što su to tog trenutka radili. Nenad - vokal, Marčelo - gitara, Dejan - bas i Tihi - bubanj. Snimili su demo EP izdanje juna 1997. pod nazivom "This melting nation". Tada su svirali gde su stigli sa bendovima poput Eyesburn, Sunshine, Yobo, Hitman pa čak i sa legendarnim Pro - pain. Leta 1999. , Discord snima album "Gathering", u studiju "Bare wired" u Beogradu. CD je objavljen 2000. godine, za nezavisnu izdavačku kuću "Burned Sound". Do izmena u zemlji, bendu je bilo zabranjeno da svira bilo gde. Posle 4 godine, bend snima "Presence" u istom studiju i iste godine svira na Exit festivalu sa bendovima Eyesburn i Soulfly, u Bosni sa Zero plus, u Beogradu sa Last Hope (Bugarska) i 25 ta life (NY), kasnije sa Agnostic Front - om i Madball - om na Exit festivalu (2005 i 2006). Naravno svirali su sa Hitman - om, Fullsize - om i još mnogim domaćim bendovima u tom periodu. Bend dobija veliki broj fanova i ogromnu podršku širom zemlje, koji su im jedini razlog što i dalje postoje i rade, šireći hardcore zvuk i poruku o tome.

WE BREATHE NO HATE, WE KILL IT! - Discord

Pogledaj još...
 • 685_Potrcs-00.jpg

  Potres

  01.02.2008.
  Često su stihovi iz tih pesama citirani u mnogim fanzinima, ispisivani u grafitima,...
 • _Saht_-00.jpg

  Šaht

  18.12.2007.
  "MI SMO ŠAHT, MI SMO TVOJ GLAS, MI SMO ULICA I BUDI UZ NAS!"
 • Malo_promene-00.jpg

  Malo promene...

  30.11.2007.
  "Strenght Through Unity. The Spirit Remains. Strenght. Through. Strenght Through Unity. So you think this is about you. It''s about ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.