vrh dno
SIA OKO UHA

SIA

Lady Croissant [Astralwerks;2007]

00.00.0000.
"Kada umetnica za koju ne čujemo svaki dan na svojoj myspace stranici ima preko 2 miliona puta preslušanu pesmu ona hteli mi u to da verujemo ili ne, zaista zaslužuje pažnju. Prateći vokal Massive Attack, Jamiroquai, kao i nosilac prvenca Zero 7 – Simple things."

Sia Furler rođena australijanka, početkom 2000-e prelaskom na ostrvo i potpisivajući za Sony Music, stiče renome i dobija svoju životnu šansu. Dokaz da se talenat i upornost isplate, prepoznajemo u jednom od najboljih underground house tune-a "Drink to get drunk" [2001 Sony Music] sa jedne i kolaboracijom meni najdražeg dvojca Zero 7 sa druge strane. Svrstavam je u lični top 10. Iza sebe ima 2 više nego solidna pop studijska albuma "Healing is difficult" [2000;Sony music], "Colour the small one" [Universal;2004] kao i remikse koje su uradili Four Tet, Ulrich Schnauss, Different Gear. "Lady croissant" je live album, prva i jedina studijska numera "Pictures" koja je klasičan lagani pop radio hit, nežan i pitak to je sofisticiran odgovor svim MTV limunadama ovog leta. Raspon glasa ovoj umetnici dozvoljava da se igra sa emocijama slušaoca već od prvog takta.Ona je i jazzy i soulfull diva koja svojim živim nastupom odskače pred svojim koleginicama. Koncert u New York-u koji preslušavam dok pišem ove redove mi zapravo govori koliko je bitno da ono što slušamo kod kuće, potpuno doživimo i uživo.Sirovo izvodjenje legendarnih The Pretenders -"I go to sleep", je reklo bi se vrhunac večeri. Nezahvalno je komentarisati koncert na kojem se nije prisustvovalo, ali ovaj dragulj, prosto morate imati u svojoj kolekciji i obeležiti ga posebnom nalepnicom.

Ocena : 5

1. Pictures [New studio song]

2.Don't bring me down

3. Destiny [Zero 7 track]

4. Blow it all away

5. Lentil

6. Numb

7. I go to sleep [ The Pretenders cover]

8. Breathe me

9. Distracions [ Zero 7 track]

www.siamusic.net

www.myspace.com/siamusic

Pogledaj još...
 • 784-00.jpg

  Nine Inch Nails – Ghosts I-IV

  10.04.2008.
  Trent svoju muziku na novom albumu opisuje kao rezultat rada na vizuelnoj perspektivi – zamišljanju lokacija i dešavanja kroz zvučnu ...
 • Burial-Untrue_[hyperdub_2007]-00.jpg

  Burial

  10.11.2007.
  "Super heroj koji se krije iza sinonima za dubstep prilično jasno grabi ka svom cilju, to je istina."
 • Tracy-00.jpg.jpg

  Tracey Thorn

  08.06.2007.
  "Povratak u velikom stilu dame koja nas uvek ostavi bez teksta kad god je čujemo u svom matičnom bendu ili ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.