vrh dno
On se ogledao Biblioteka

On se ogledao

Vladimir Todorović

16.08.2012.
On se ogledao. Okrenuo bi prvo desnu, pa levu stranu svoje figure gledajući kako mu stoji elegantno prugasto odelo. Cipele su reflektovale svetlost stone lampe koja ih je, savšeno uglačane, diskretno osvetljavala.

On se ogledao. Okrenuo bi prvo desnu, pa levu stranu svoje figure gledajući kako mu stoji elegantno prugasto odelo. Cipele su reflektovale svetlost stone lampe koja ih je, savšeno uglačane, diskretno osvetljavala.

Zadovoljno je coknuo jezikom i još jednom provukao češalj kroz kosu. Ostalo je par dlaka. Ništa što bi ga moglo uznemiriti.

Odvezao se u grad u svom sportskom automobilu kojeg je posle podne ispolirao specijalno za večernji izlazak. Vozio je lagano. Dok je prolazio glavnom ulicom, glave šetača okretale su se zavidno za njegovim kolima. On ih je zadovoljno gledao u retrovizoru.

Parkirao se kod gradske kafane, izašao iz kola i prošetao se istom ulicom kojom se dovezao. Dok su se glave okretale za njim koračao je mirno, dajući svima dovoljno vremena da ga odmere od glave do pete i da prokomentarišu.

Te večeri je prišao usamljenoj devojci koja je sedela na klupi kod parka i bacala skrivene poglede ispod oboda velikog crvenog šešira ka njemu.

Veliki šeširi su bili u modi tog leta.
Prošetali su se zajedno glavnom ulicom, potom seli na večeru u gradsku kafanu. Svi su ih gledali. Posle večere seli su u kola i odvezli se do njegove kuće na periferiji grada. Ubrzo su završili u njegovoj spavaćoj sobi, na velikom okruglom krevetu oko kojeg su bila ogledala.

Dok su vodili ljubav ona ga je strasno grlila, čvrsto zatvorenih očiju uživala u njegovim milovanjima.
On se ogledao.
 

Pogledaj još...
 • 1368913196-00.jpg

  Mirjana Zarić

  21.04.2014.
  Nepogrešiv je u svom poslu. Pronicljiv je, sabran i proračunat. Oštrouman i nepokolebljiv. Iako ga zamara monotono druženje sa običnim ...
 • 1368616710-00.jpg

  Dragan J. Ristić

  01.04.2014.
  Na granici ga, začudo, dočekaše vrlo ljubazno, sve klanjajući se i smešeći se.
 • 1367070918-00.jpg

  Sovjeta Grubešić

  27.03.2014.
  „Kako ćemo?“ pita. „Na ćelavo,“ kažem. Prenerazi se. „Molim? Kako?“ Ponavljam: „Na ćelavo, kao Kodžak, sjećate ga se? Imam svoje ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.