vrh dno
Kako sam postao tata Biblioteka

Kako sam postao tata

Nenad Popović

22.07.2012.
Dobro, svi sad znamo kako deca dolaze na svet. I ja sam verovao u priču o pčelici i cvetu, ali ispotavilo se da nije baš tako. Dakle, ne verujte ovim pričama. I ne, nismo našli bebu u kupusu pošto nije sezona (ako ne računamo kiseli, a ne računamo).

Dobro, svi sad znamo kako deca dolaze na svet. I ja sam verovao u priču o pčelici i cvetu, ali ispotavilo se da nije baš tako. Dakle, ne verujte ovim pričama. I ne, nismo našli bebu u kupusu pošto nije sezona (ako ne računamo kiseli, a ne računamo). Stoga nam je (Mariji i meni) pijana roda donela jednu prelepu slatku Mašu... Ma ne, zezam se, ni ova priča nije istina. Ipak je najistinitija ona „decu ne donose rode, već ih rađaju majke“! O da, zapamtite ovo!

Dakle 12.1.2012, 5 minuta nakon ponoći sam postao ponosni nosilac titule „Mašin Tata“! To je verovatno najponosnija titula koju ću ikada imati, da budem nečiji tata. Tata Mata. Ćalac Profesionalac! Naravno, pošto je podjednako zaslužna, Maša je i Mariji odmah dodelila titulu „Mašina Mama“!

Što je najbolje ja sam sve vreme bio tu, pored Marije dok se porađala, pa smo tako zajedno doživeli taj čarobni momenat rođenja deteta. Maša se nije mnogo dvoumila i rešila je da nas obraduje za, sveukupno, ne više od pola sata. Odmah je zaplakala u znak pozdrava a onda su je sestre okupale i sredile da bude lepa i čista kao i svaka princeza, kada dođe da nas pozdravi. Puno ljudi me je pitalo „na koga liči“. Ja tada to nisam mogao da im kažem. Prva misao koja mi je prošla kroz glavu je bila „Bože kako je lepa!“. I nije što je naša princeza, ali mislim da je stvarno najlepša.
Inače tih dana smo svi pogađali kada će nam Maša doći. Ja sam želeo da se to desi 9.1. na moj rođendan. Ali je ona ipak rešila da sačeka malo. Nema veze. Meni je to ionako najlepši (rođendanski) poklon.

I tako sada, već desetak dana ručkamo, spavkamo, kakimo, kupkamo se, ponekad i zaplačemo kad smo gladni, ali ponekad hoćemo i da zezamo, a mi tu igru igramo vrlo rado. Maša voli da spava sa mamom i tatom u krevetu, voli da sluša Del Arno Bend i posebno Nik Kejva koji je uvek smiri kad krene da plače. Njen tata voli da joj peva uspavanke koje sam smišlja na licu mesta. Voli on i da se glupira i priča različitim glasovima. I čeka da Maša malo poraste pa da sviraju, pevaju, igraju i glupiraju se zajedno, jer je Mašin tata podjednako malo/veliko dete...
Tepamo joj „mrvica, spavalica, kiflica...“

Dobro, dobro, znam da vas i dalje zanima na koga liči. Svi ćete reći „na tatu, zbog frizure!“, ali nije... Maša za razliku od tate ima kosicu, i to lepu. To je verovatno na mamu. Ima tatin nosić, uši, obraščiće a mamine obrve i izraz lica kad se namršti. Ostalo... videćete, pa ćete nam i sami reći kada nas budete sreli.
Mašini mama i tata,
Marija i Nenad
21.1.2012.

Pogledaj još...
 • 1368913196-00.jpg

  Mirjana Zarić

  21.04.2014.
  Nepogrešiv je u svom poslu. Pronicljiv je, sabran i proračunat. Oštrouman i nepokolebljiv. Iako ga zamara monotono druženje sa običnim ...
 • 1368616710-00.jpg

  Dragan J. Ristić

  01.04.2014.
  Na granici ga, začudo, dočekaše vrlo ljubazno, sve klanjajući se i smešeći se.
 • 1367070918-00.jpg

  Sovjeta Grubešić

  27.03.2014.
  „Kako ćemo?“ pita. „Na ćelavo,“ kažem. Prenerazi se. „Molim? Kako?“ Ponavljam: „Na ćelavo, kao Kodžak, sjećate ga se? Imam svoje ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.