vrh dno
Noćna prolacija atmosferičnih projekcija SciSound

Noćna prolacija atmosferičnih projekcija

Muzičke predstave za izabranu publiku

22.08.2012.
Svetlost kao izabrani put, kao i odnos jutra i mraka u kontekstu dana kao simbola života, inspiracija su ovonedeljnom umetniku. Takođe, stigle su dobre vesti za sve poštovaoce lika i dela Nikole Tesle.

deo I: Blue Sky Black Death  - Late Night Cinema

Instrumental Hip - Hop / Experimental (2008)
 
Tracklist:
1. The Era When We Sang
2. Lord Of Our Vice
3. Ghosts Among Men
4. A Private Death
5. Shoot You Dead
6. Listen Child
7. My Work Will Be Done
8. Forgive Me
9. Different Hours
10. All The News Is Bad Again
11. Legacy To Fuel
 
Stvaralačka, religijska, metaforička.. svetlost je oduvek imala svoje "mesto" u simbolizovanju nekakvog određenog početka ili puta, smera u ovome svetu. Bilo da je u pitanju svetlost koja vodi, svetlost iz koje se rađa svet ili obična dnevna svetlost, njen značaj često biva neprimećen, zanemaren, dokle god se ne dođe u kontakt sa mrakom. Tada.. tada  postaje vrednija od zlata.
("People are like stained - glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is revealed only if there is a light from within.")
Altruistički nam osvetljujući svakodnevicu, ne tražeći ništa zauzvrat do da budemo što bolja bića Svetlosti, ona plemenito blešti racionalizmom, podsećajući nas na to da se sve može videti jasnije, upoznajući nas sa čulnim delom onoga što zovemo realnost.

Čak su i stari Egipćani imali verovanje da je svaki dan simbol života, gde on počinje svetlošću, tj. jutrom i završava se mrakom, tj. smrću, nakon čega taj neko biva "prebačen" u večni život.
Pokojnik bi uživao u pogrebnom životu, a mogao je da se pridruži posadi boga Sunca, Ra, koji je svakoga dana putovao nebom donoseći ljudima svetlost i toplinu. 
Preko simbola dana, dolazimo i do Noćnog bioskopa, svojevrsne intimne predstave koja spaja više žanrova, a biva najsvetlija kada se prikazuje noću.

Ukoliko se niste ranije susreli sa žanrom, odmah da rasteram sve predrasude. Instrumentalni hip-hop nema mnogo sličnosti sa "klasičnim".
Glavna razlika je u nedostatku liričke gimnastike, gde u instrumentalnom hop-u ostaju samo najbolji delovi originalnog žanra, dakle-ritam i melodija. Sa takvom formom, mogu se napraviti čuda... a to momci iz BSBD najbolje znaju. Budući da je dobar deo albuma snimljen uživo, daje mu suptilnu sirovost, što u kombinaciji sa hip-hop ritam sekcijom i sinematičnim, gotovo rokerskim pejzažima može zvučati vrlo efektivno. Ono što ovaj album čini jedinstvenim u sopstvenom žanru je emocija koju je ovaj dvojac uspeo da prikaže svojim umećem. Plavo nebo (život) i Crna Smrt (.,.) su u balansu. Stoga.. Stolice su spremne, a svetlo ugašeno.
 
Ocena: 9/10
Liči na: Satltillo, Metafrom, Moby.
 
deo II: The Oatmeal gradi Tesla muzej
 
Samo sedam dana nakon objave projekta na Indiegogo web servisu, Matthew Inman, vlasnik bloga The Oatmeal je dostigao cilj od prikupljenih 850.000 USD za izgradnju Tesla muzeja u New Yorku.
 
Uspešnosti cilja doprinela je donacija od 33.333 filmaša Josepha Sikorskog, režisera nezavisnog filma Fragments from Olympus o životu Nikole Tesle, a među onima koji su podržali projekat je i poznati američki 

preduzetnik Elon Musk, inače osnivač firme za proizvodnju električnih automobila Tesla Motors.
 
Sa prikupljenim novcem Inman se nada da će otkupiti zemljište na kojem je nekada bila Teslina laboratorija u New Yorku, koja će biti pretvorena u moderan muzej, a ukoliko za narednih 39 dana, koliko je Indiegogo projekat još otvoren, prikupi dodatna sredstva, ona će biti iskorišćena za što kvalitetnije uređenje muzeja.
 
Inače, Teslina laboratorija je bila poznata po mnogobrojnim ekeperimentima sa električnom energijom, a neretko su se iz njega čule snažne eksplozije koje su ponekad i plašile stanovnike New Yorka. izvor.
 

Za korišæenje Mp3 Player-a neophodan je Flash Player koji besplatno možeš preuzeti ovde.
Pogledaj još...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.