vrh dno
Red Bull Backyard Digger je želja svakog pravog dirt vozača Intervju

Red Bull Backyard Digger je želja svakog pravog dirt vozača

Marko Kovačević i Milan Babić

14.08.2012.
Konačno ćemo dobiti dirt stazu svetskih standarda gde ćemo moći da uvežbavamo trkove

Sitno odbrojavamo do Red Bull Backyard Diggera, a zbog toga su najsrećniji oni koji će sa tom stazom dobiti svoje novo igralište. Kada izvode trikove, nema sumnje da su glavne face, ali kakva je situacija sada kada treba da zavrnu rukave i uhvate lopate u ruke, budu kreativni, a potom i pokažu umeće na stazi koju su sami napravili. Pitali smo naše najbolje BMX i MTB vozače šta misle o ovom projektu, a iz njihovih odgovora zaključili smo da složno poručuju: "Jedva čekamo!"

Red Bull Backyard Digger konačno i u Srbii, šta mislite o tome?

Marko Kovačević (MTB)
Kada je počela priča da će se projekat Red Bull Backyard Digger realizovati kod nas tražio sam na Internetu da vidim kako je to izgledalo u drugim zemljama i u najmanju ruku sam se oduševio, jer takva dirt jump staza ne postoji u Srbiji. Ovaj projekat će zasigurno pomoći razvoju MTB i BMX biciklizma u našoj zemlji.

Milan Babić (BMX)
Činjenica da vozači mogu da učestvuju u izgradnji staze je odlična, podseća me na Skill Source Camp pre nekoliko godina kada je koncepcija dešavanja bila dosta slična kao i danas na Red Bull Backyard Digger-u. Od tada se situacija promenila, scena je ojačala, pojavilo se dosta novih vozača za koje će ovaj event biti veliko iskustvo.

Koje biste elemente voleli da vidite na stazi?

Miloš Krsmanović (MTB)
Šta god bude bilo neću da se žalim, jer staza takvog imena nosi sve što bi jedan dirt vozač mogao da poželi.

Nikola Lukičić (BMX)
Staza koja može da pomeri granice svih vozača je po meni dobra staza. Ne postoji ni jedan konkretan element koji bih voleo da staza ima, ali kad bih birao voleo bih da ima velike jumpove i flow.

Red Bull Backyard Digger

Na ovom projektu udružićete snage sa Mislavom Mironovićem jednim od najboljih MTB vozača u regionu. Kako vam se sviđa ideja o saradnji sa njim?

Milan Babić
Vozači nemaju puno prilika da se okupe, razmene iskustva i voze zajedno, a pogotovo nemaju priliku da učestvuju u samoj izgradnji staze sa vozačem kao što je Mislav. Od njega ćemo videti trikove koje nismo do sada imali priliku da vidimo uživo, to je ujedno prilika da od njega dobijemo savete koji će nam sigurno pomoći. Od njega sam puno toga naučio u Skill Source Camp-u, od pravljenja jumpova do prvih trikova, mislim da će sada biti još bolje.

Marko Kovačević
Pa, sigurno će nam puno pomoći, jer je dugo na sceni i proputovao je ceo svet. Vozio je puno dirt staza i siguran sam da ćemo uspeti da uklopimo naše želje i njegovo iskustvo i napravimo super stazu.Koliko će ovaj event uticati na MTB i BMX scenu kod nas?

Miloš Krsmanović
Projekat Red Bull Backyard Digger je pun pogodak za našu scenu. Konačno ćemo dobiti dirt stazu svetskih standarda gde ćemo moći da uvežbavamo trkove. To što je sami pravimo znači da će svima odgovarati za vožnju, neće biti ni prevelika, ni premala. Biće taman.

Nikola Lukičić
Staza ostaje i to je ključna stvar. Na vozačima je sad da čuvaju to što su na poklon dobili i iskoriste pun potencijal staze u podizanju kako svoje veštine tako i scene. Mislim da je sjajno što svi imamo udela u pravljenju iste.

Intervjuisala: Marija Joksimović

 

Pogledaj još...
 • 2672-00.jpg

  Bogdan Vojnović

  13.05.2014.
  Na grafikama/printovima Bogdana Vojnovića su različiti alati dostupni savremenom umetniku, onome kojem je računar postao štafelaj i upotrebljeni su radi ...
 • 2671-00.jpg

  Ničim izazvan

  25.03.2014.
  Svi ti problemi koji se javljaju i od kojih verovatno nikada nećemo pobeći se brišu kada se popnemo na binu ...
 • 2670-00.jpg

  The interview that went wrong

  11.03.2014.
  Video zapis u formi intervjua koji će podstaći buran splet dešavanja za sagovornike, urednika Jakšu Nikodijevića i velikog stručnjaka, Nikolu ...
Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.