vrh dno

Klošarski bluz

Autor: Mother_of_LUke
26.07.2014. 10:48 h
Aint no sunshine when she\'s gone... Nekako draga pjesma. Podsjeti te na momente kad si bio najgori i najbolji istovremeno. Sva ona patetika koja se izlije iz tebe dok grliš neku jednako patetičnu osobu pored sebe jer vas muče isti ljubavni jadi. Nevidljivi smo. Nitko nas ne primjećuje. Patetika conecting people. Bolje i od Nokije i od rakije.

- Sandra ja Nju voli!

- I ja patim za onim Betman starkama ali nema mog broja. Jebiga svako ima svoju muku.

- Ma jebi se!

- Jebi se ti. Stoko. Znam tačno kako ti je. I have same shit. Jebiga. Ujeba nas naša patetitika. Daj dim. Stvarno, zašto moramo biti tako patetični. Mislim, vidi nas, sjedimo u sobi kao dva najveća paćenika, dijelim pivo i cigaretu i kukamo o našim ljubavnim neuspjesima. Patnje mladog Vertera Vol.2. Kao da se cijeli svijet vrti oko Nje i Njega. Ma neka se gone svi do vraga. Ma i mi trebamo otići do vraga skupa s našom patetikom.

- Hajde ne seri.

- Znaš da sam u pravu. Kao da nema života poslije Njih. Koji nam je vrag. Fucking shit. Ali zašto? Zašto se osjećam ovako sjebano. Zašto se ti moraš osjećati jednako sjebano? Koji nam je vrag.

- Jer volimo. Jebiga... Volim je. Mislio sam da sam prestao, ali nisam. Nikad nisam.

- Ja hoću. Moram. Ne mogu ja više ovako. Nisam ja taj tip.

- Jesi, itekako jesi. I ti si mala cmizdra, koja samo ne smije na glas da plače.

- Stoko! Nisam.

- Ahaam. I pojma nemaš šta ćeš sa svim tim emocijama. Nisi ni sama svjesna šta možeš da osjećaš... Pomalo to, to nam je zadnja cigareta.

- Tačno ću da joj uzmem dušu. Da je ispušim sve do filtera.

- Koji si ti ovisnik.

- Mogu ja prestati pušiti da hoću, ali neću.

- Kao što možeš prestati voljeti samo da to hoćeš...

- Jebi se.

- Volim i ja tebe.

- De me zagrli... Zamisli sad da plačem... u ovom trenutku teče potok suza, samo što se ne vidi.

- Znam, sve znam.

- Ma nemaš ti pojma.

Ain\'t no sunshine when she\'s gone She always gone too long anytime she goes away... prigušena svjetla, puna pepeljara čikova, neka turobna i depresivna atmosfera. Dvoje ljudi u pidžama, sjede na podu, dijele pivo i cigaretu, dijele priču koja nikoga drugog ne bi zanimala... Svako sa svojim mislima, svako sa svojim mukama. Ne bih bila na njihovom mjestu.


Komentari
bahati - 04.09.2014. 03:29 h
Rame za plakanje,postaje k.ta za jahanje.
Vaistinu.