vrh dno

Lj....

Autor: Mother_of_LUke
05.02.2014. 19:34 h
Ljubav je Sloboda... Barem ja tako vjerujem. Negdje sam pročitala da ako nekog stvarno voliš, ponekad trebaš pustiti tu osobu da ode. Oslobodite je sebe. Prava ljubav ne smije biti sebična.

Zna to biti teško, pogotovu onda kad se strašno vežeš, kad ne želiš nikog drugog. Kad želiš baš tog nekog kraj sebe imati zauvijek. Taj neko ti je sve. On je razlog svih razloga. S njim je svijet tvoj. Voliš i želiš biti voljen jednakim intenzitetom...

Onda shvatiš da ljubav nije obostrana i radiš sve moguće i nemoguće da osvojiš taj nedostižni vrh. Spreman si da gaziš preko svega, rušiš stijene, razdvajaš more, skidaš zvijezde sa neba... Postaneš sebičan, posesivan, očajan...

Ljubav ne bi trebala da bude takva. Zbog Nje ne smijemo postati sadistička čudovišta. Ljubav treba da nas čini boljim osobama. Treba da nas oslobodi.

U ime te čiste, prave Ljubavi, opjevane u romantičarskim romanima i pjesmama, puštam te da ideš. Bez ikakve krivnje. Bez grižnje savjesti. Bez potrebe da se pravdaš. Bez potrebe da me tješiš. Budi slobodan.


Komentari
Trenutno nema nijednog komentara.